Posted on 1 Comment

Rayne Killswitch – Opis longboarda

Rayne Killswitch je ena izmed top dil, ki jih dela Rayne. Longboard je oblikoval Kevin Rimer (K-Rimes),  ki je eden izmed najboljših downhillerjev na sceni, tako, da dila sigurno ne more bit sfalena.

Killswitch ima simetričen dizajn (čeprav je rep rahlo podaljšan, ker omogoča izbiro razdalje med podvozji) omogoča neovirano vožnjo na switch, veliki cutouti izničijo nevarnost wheelbita, odličen pa ti pridrži noge na mestih. Dila vsebuje pleasure dome. Tako Rayne poimenuje W – concave, ki pa ne poteka od enega do drugega konca dile ampak samo po srednjem delu. Dila ima namreč majhen drop in v kombinaciji z W-concavom naredi “žep” za noge. Tako si res upet v dilo.

Killswitch obstaja v topmount in drop through varjanti. Jaz sem se odločil za topmount. Že po prvem preizkusu sem se zaljubil vanjo. Je namreč ravno prave velikosti, concave te, tako kot pravijo pri Rayne, zares prime. Kljub temu, da vozim 75mm velika koleščka in 42° stopinjski kot, ki je pri večini topmount dil slaba kombinacija, saj zelo rada vodi do wheelbite-a, pa tu  ni nevarnosti za to. Samo pri zelo odtegnjeni dili sem namreč za las dotaknil dilo in kolešček. Izbira wheelbase-a pa je prav tako dobrodošla. Večji za hitrost, manjši za okretnost. Vožnja je sicer občutno drugačna od Drop speeda, ki sem ga imel prej, a za moje pojme boljša. Topmount namreč nudi veliko večjo kontrolo nad dilo in čeprav naj bi bile topmount dile bolj nestabilne se na killswitchu počutim bolj samozavestno. Vredno pa je omeniti, da se tudi za vožnjo po mestu obnese več kot odlično!

Killswitch pa brez dvoma ni poceni dila in iskreno povedano, bi lahko prišel ceneje čez. Vseeno pa, sem vesel, da sem si jo kupil, odkril namreč nisem še niti ene slabe lastnosti.

1 thought on “Rayne Killswitch – Opis longboarda

  1. super. zadnji stavek velja tut pri meni :)

Comments are closed.