Longboard Blog

7 nasvetov kako ostati dobrodošel na longboard placu + video z Benjaminom in Mihaelom

Z Benjaminom sva pred kratkim najdla čudovito cestico, ki vodi do ene same kmetije na vrhu hriba. Poglej si video in preberi nasvete, ki ti bojo pomagali na takem placu ostati dobrodošel.

BTR Leathers kombinezoni za downhill skateboarding

Born To Ride (BTR) Leathers prihaja na vaše klance! Za ustanovitev tega londonskega podjetja je zaslužen nad-kul Ras Sarunas, ki je tudi sam velik downhill skateboarding navdušenec.

Zaščitna oprema za longboard

Ko kupuješ longboard je zelo priporočljivo hkrati nabaviti tudi zaščitno opremo. Napačno je razmišljati, da se ti nič ne bo zgodilo, ker boš itak fural počasi in samo po mestu. Padci in poškodbe so sestavni del longboardanja in ko padeš, lahko le upaš, da si nataknil čelado na glavo, rokavice na roke ter ščitnike na kolena in komolce.

Greenskate Slovenija 2016

Leto je že naokrog in ponovno je čas za Greenskate Slovenija sešn. Komaj čakam, da se ponovno dobimo in odkruzamo od Kopra do Portoroža, nato pa bomo nadaljevali s slide jam sešnom na legendarnem spotu Slepič pri Dekanih.

Root Longboards – Shark 92, Honeybadger & Slayer Of The Unicorn

Pri Root Longboards imena znamke niso izbrali po naključju, saj se njihove deske v masivnosti, minimalistični obliki in surovem dizajnu brez dvoma vračajo h koreninam longboard kulture. Spoznaj Shark 92, Honeybadger & Slayer of the unicorn.

Top 4 longboard placi pri nas, ki so primerni tudi za začetnike

Vsak, ki se navduši nad longboardanjem je v blaženi začetni fazi učenja največkrat v dilemi, kje je najbolj varno učenje. V tem članku vam predstavim top 4 longboard place za začetnike… in tiste, ki že bolj obvladajo. Pravzaprav, sploh ni važno, placi so primerni za vsakogar :)

Original Baffle 37 longboard komplet s Črtom Stajnkom

Tokrat vam svoj Original Baffle 37 longboard komplet predstavlja naš najnovejši član ekipe, Črt Stajnko iz Radencev. Najraje “fura” downhill in freeride, vsakodnevno pa predstavljeni longboard komplet uporablja tudi za “kruzanje” po mestu.

NAT – Natalie Kowerda

Skrajni čas je, da spoznate Natalie Kowerda. Nat je trenutno ena od najboljših poljskih longboarderk, ki je poplesavanje v visokih petah zamenjala s plesanjem po longboardu – to ji je, korak za korakom, korenito spremenilo življenje oziroma vsaj nekatere življenjske navade.

Slepič Slide Jam, september 2015

Prejšnji vikend smo se ponovno zbrali na Slepič Slide Jam sešnu na obali in obrabljali koleščka do onemoglosti. Za razliko od majskega sešna je tokrat udeležba bila večja, pridružili so se nam tudi longboarderji iz Avstrije in Italije!

Olson&Hekmati longboard čevlji v sodelovanju z Djinns

Pred kratkim sta O&H pričela sodelovanje z Djinns in rodila se je kolekcija svežih longboard potrebščin – med njimi najdete snapback kape, kape s šiltom, super stajliš longboarde in superge.

Folded Mountains – longboard video od Root Longboards

ROOT ekipa je spakirala nahrbtnike in opremo ter se polna elana podala v francoske Alpe. Fantje so poiskali najvišje možne točke za spuste, izbrane ceste pa so bile seveda zelo hitre in tehnično zahtevne. Poglej video!

Sector 9 Downhill Division – Arizona

Zapuščene gorske ceste, 15 downhill skejterjev in avtodom. Popolna enačba za nore downhill počitnice, ki so se junija letos uresničile pod okriljem firme Sector 9. S svojimi downhill riderji so se odpravili na pot po Arizoni, kjer so si za svoj prvi postanek izbrali Mount Lemmon.

Bela Joyride 2015 freeride report

Ravno en teden nazaj se je zaključil Bela Joyride freeride, ki je potekal na prelazu Zgornje Jezersko – Železna Kapla, na avstrijski strani. Naši domači ekipi je ta cesta že dobro znana in tam smo se že velikokrat spuščali, tokrat pa smo jo imeli priložnost “pofurati” zaprto za promet. Končno!

Video: Longboarding On Fire

Prejšnji vikend so nas obiskali prijatelji iz Maribora, Avstrije in Švedske. Šli smo pofurat enega od naših priljubljenih placov. Promet, velike hitrosti, divjanje v skupini – ni za vsakega :) Nadim je zaslužen za odlične posnetke. Hvala Nadim! Edit by Mihael.

Original Vecter 37 / Mihael Zadravec

Po dveh letih je končno prišel čas, da zamenjam desko in sprobam nekaj novega. Odločil sem se za Original Vecter 37 longboard desko, ki je precej drugačna kot karkoli, kar sem do sedaj vozil. Klik-klik za ogled videa!

Jure Klavora: Thursday’s raw run

Prejšnji teden smo vsekali malo daljši trip in obiskali par cestic, ki jih ne furamo prav pogosto. GoPro na kombi in gas. Rezultat? Čist nabrit “raw run”.

Navadni ležaji vs ležaji z vgrajenimi distančniki

Med ležajema v koleščku se mora nahajati distančnik, ki bo preprečil, da bi pri “zategovanju” koleščka ležaj pritisnilo ob sredico toliko, da se ne more prosto vrteti. Če se med ležajema nahaja distančnik lahko kolešček “zategneš do konca”, da ne bo lufta ta pa se bo še vedno lepo vrtel.

Slepič Slide Jam, 30. maj 2015

V soboto, 30. maja 2015 smo se zbrali na Slepič Slide Jam sešnu na obali. V odlični družbi smo se zabavali vse do popoldanskih ur. Čevapi in zrezki so bili predobri, tudi pivo je zdržalo v ledeni vodi. Hvala vsem, ki ste prišli in vidimo se naslednjič!

Longboard tečaj 06.05.2015 – fotke

Na prvem letošnjem longboard tečaju v Tivoliju, ki je potekal v sredo 6. maja 2015 se nas je zbralo okrog 90, kar je največje število do sedaj. Lahko bi rekli, da smo imeli “spoznavni sešn”, saj ste večina v naši družbi bili prvič. Z vami smo se imeli fajn in upamo, da pridete še kdaj.

Mallorca longboard trip z Nejcom in Natašo

Nejc in Nataša sta slovenska riderja in naša dolgoletna prijatelja. Trenutno živita in furata v Nemčiji. Kot pravita, longboard scena je pri njih “bogata” in tam sta hitro spoznala nove prijatelje s katerimi sta se letos odpravila na počitnice na španski otok Mallorco, ki s svojimi cestami zadnje čase privlači čedalje več evropskih longboarderjev.

Sabre Trucks longboard podvozja z Jernejem Podgorškom

Spoznaj Sabre Trucks longboard podvozja in Sabre team riderja Jerneja Podgorška. Ko sva furala na bližnjem ljubljanskem klancu sva posnela nekaj dobrih fotk pripet pa je tudi njegov nedavni video.

Street Lizard Longboards v Brands of Friends trgovini

V Ljubljani je svoja vrata odprla trgovina Brands of Friends, ki jo poganjata Wood Stock & Desnahemisfera. Med ostalimi kul izdelki, ki so pri Brands of Friends na voljo so tudi Street Lizard longboardi.

GreenSkate Slovenija 2015 – report

V nedeljo, 19.4.2015 se nas je na GreenSkate Slovenija 2015 sešnu na slovenski obali zbralo več okrog 60 longboarderjev / skateboarderjev kjer nas je čakal sonce, kot kontrast megleni Ljubljani. Največja udeležba do zdaj nas je resnično navdušila in na kakšnih prehodih čez cesto celo povzročila manjši zastoj.

Prvi nakup longboarda

Nakup longboarda je za mnogo ljudi kar velika investicija. Ker pa začetni komplet ni ravno poceni, je pametno ob prvemu nakupu malo razmisliti.

Longboard Magazin nalepke 2015

Kar nekaj časa je že minilo od kar smo potalali zadnjo Longboard Magazin nalepko, zato z velikim veseljem prinašamo novico, da je na sceni nova serija.

Toto sešn dijareja edišn

Končno prvič letos Toto. Vse polno šodra, žulave roke od metle… dva ovinka :) Nekje je pač treba začet. Kmalu bo padel celi, od vrha do dol. Toto sešn, dijareja prden ediTšn, bolj za hec, kot pa za prav. Uživajte lepo vreme, zima bo kmalu naokrog.

Nadim o Mega Grand Prix tekmovanju

Lani oktobra je Belo Horizonte v Braziliji gostil težko pričakovani Mega Grand Prix – svetovno prvenstvo v downhill rolkanju ki je že drugo leto zapored bil pod okriljem IDF federacije. Udeležil sem se ga že drugič in tukaj je nekaj mojih kratkih impresij.

GreenSkate Slovenija 2015 dogaja!

Kot smo obljubili, dostavljamo podrobnosti o dogodku GreenSkate Slovenija 2015, ki ga slovenski longboarderji organiziramo s skupnimi močmi. To sodelovanje je zelo pomembno za našo skupnost, saj zelo dobro predstavlja tisto za kar nam je mar; prijateljstvo, druženje, šredanje, narava,… To je to! Vidimo se na cruising sešnu na obali!

Kako odpraviti škripanje podvozja na longboardu ali skateboardu

Da tvoj longboard ali skateboard ne bo slišati, kot kakšna račka, si poglej tale butast video in se nauči kako odpraviti škripanje podvozja. V video povem, da gre za škripanje v gumicah, kar je skoraj nepravilno. Škripanje pravzaprav prihaja iz “pivot cup-a”, ki pa je v mojem primeru izdelan iz gume.

Mariborska Longboard Banda na obisku in sešn na obali

Ta petek nas je obiskalo nekaj članov ekipe Longboard Banda iz Maribora; Mojca Kvas, Bojana Bukovec, Mitja Pasterk, Peter Kramer in Gregor Strniša. Po spoznavni noči ob soju televizije in s pivom smo se naslednji dan odpravili na obalo. Vsi ekstatični smo prispeli na prvo cestico dneva, Močerad. Sledilo je hitro ogrevanje in raztegovanje zateglih mišic, nakar so začeli padati prvi slajdi.

Derek Rabelo je neustavljiv!

Derek Rabelo je surfer in skater iz Brazilije, ki je zaradi bolezni izgubil vid. Ta video je zgodba o njemu in njegovi novi strasti – downhill skateboardingu. Poglejte, kako se je neusmiljeno pognal po progi tekmovanja Mega Space Grand Prix in se spomnite nanj, ko boste naslednjič “polnili gate” na vrhu klanca.

Time machine Brestova downhill

Tri leta je že od tega, ko smo se odpravili pofurat Brestovo. Na koncu se je vse skupaj končalo s pridiganjem policije in plačilom kazni, ampak bilo je zabavno in nepozabno. Za voljo dobrih starih časov, tale raw run enostavno mora biti objavljen na naši strani… Pa ne samo ta, še kakšnega bomo privlekli na dan :)

Jesensko kruzanje v Mariboru [2014]

Danes šeramo še en video Mariborske ekipe, posnet lansko jesen na enem izmed njihovih lokalnih spotov. Če ste kaj na njihovem koncu, lajkajte, komentirajte… pejte furat z njimi. Zakon ekipa :)

Greenskate Slovenija 2015 – napoved dogodka

Slovenski longboarderji in skateboarderji (čeprav je to eno in isto) se bomo letos ponovno zbrali na Greenskate Slovenia 2015, sešnu posvečenemu planetu Zemlji. Sešn bo najverjetneje potekal v nedeljo, 19. aprila 2015 na obali (Koper – Portorož), prevoz pa bo organiziran iz Ljubljane in Maribora.

Rider – Tilen Sajovic, Ljubljana

Danes sva s Tilnom bila v Trzinu in dobrih par urc žulila klanc. Ker je Tilen odlična družba in zelo zagret longboarder, je edino prav, da ga še ostali spoznate :) V kolikor imate zanj še kakšno vprašanje mu ga lahko postavite spodaj v komentarjih.

Longboard Camp Bol by Grabit

To je to! Mariborska ekipa lets organizira počitnikovanje na Bolu za manjšo skupino longboarderjev. Med temi srečniki sem se znajdel tudi sam in zasedel še zadnje prosto mesto :)

Nadim in Mihael – downhill uživancija v Avstriji

Avstrijske lepote, urco stran iz Ljubljane. Topel poletni dan, prijatelji in rolka. Poezija haha! Riderja: Nadim in Mihael

KnK Longboard Camp 2014 video

Dokler se drugod po Evropi kenslajo eventi zaradi premajhne udeležbe, smo v Osilnici letos ponovno morali organizirati kar dva tedna KNK Longboard Camp-a. Po Medvedjem črevesu je vse skupaj šredalo približno 400 rajderjev.

Lozio Skateorum 2014 – longboard tekmovanje in freeride

Video, ki ga je Nadim posnel, ko smo furali na tekmovanju Lozio Skateorum 2014.

Longboard trip: Španija 2013-2014

Novembra smo se z Nadio in Ero (Era the dog) odpravili na 3 in pol mesečno longboard pustolovščino po obali Španiji. Kombi sva predelala v kamperja in odrinila na deževen dan 11. novembra. Prvi postanek je bil v Italiji pri prijateljih iz Milana. Tam sva ostala par dni in potem nadaljevala pot do Genove in po obali […]

Longboarding: Maribor at night

Mariborska ekipa iz ŠD Grabit fura!

KnK Longboard Camp 2013

Piše se leto 2013 in tokrat že 4. leto KnK Longboard Camp-a. Da je dogodek prerastel v enega najbolj priljubljenih evropskih freerideov sploh ni nič čudnega, saj smo se z organizacijo potrudili do maksimuma.

BROs before PROs: Trip To Corsica 2013

Dokler je pri nas še vse bilo pod snegom so se domači fantje noro zabavali na Korziki. Trip je organizirala švicarska ekipa, naokrog pa so se prevažali z znamenitim “Swiss Skate Van” kombijem :) Poglejte si njihove dogodivščine!

Matjaž in Jure – Stara Gora Pole run

Matjaž in Jure ponovno v akciji! Lajkaj njuno Facebook stran, ker kot kaže bo to sezono kar nekaj dobrih posnetkov iz njihovega konca!

Orto Longboards

V sodelovanju ekip Multipraktik in domačih riderjev (BROs Before PROs, Darkwood, Absorb, itd.), ter s podporo Orto.si je nastal fantastičen video, ki ga enostavno moramo pošerati! Da domača ekipa ne smrdi in da doma premoremo tudi dobro video produkcijo se lahko sedaj sami prepričate na lastne oči.

Jerry & Gaco – Totogushrs

V notranjost Slovenije počasi priteka toplejši zrak, sneg se počasi topi… Naš priljubljen Toto pa je že ready za novo sezono! Letos vse v standup – kdo da roko dol da za pir! Edit by Slavc, furata pa Jernej in Gačo.

Back To Classics – Longboard video

Da so Cult Classics eni izmed bolj vsestranskih koleščkov ni potrebno posebej poudarjati. Tukaj je en posnetek iz lokalnega spota… pravzaprav “obalnega” Močerada!

Pod Krvavcem

Ekipa danes fura na obali, nekateri pa se žal nismo mogli odpraviti dol in smo svojo dnevno dozo furanja morali poiskati na bližnjih hribih – proti Krvavcu. Prva postojanka je bila že dolgo nam znan spot pri Stiški vasi a nam ni bilo všeč kako je danes asfalt tam “drsel” in odločili smo se prestaviti nekoliko višje…

Sešn: Močerad & Robida

Odločitev, da sešn prestavimo na nedeljo se nam je obrestovala! Vreme je bilo več kot odlično in lahko smo uživali “večno pomlad”,  s katero nam Primorska zmeraj postreže. Ekipa se je zbrala in šredalo se je na polno.

Koktejl in Tartufi

Ta vikend preživljamo z Mojco, Ivotom in Mirkom… “Obala represent” ekipa je vedno za akcijo in tudi tokrat ni nič drugače :) Včeraj smo zabili popoldne na Robidi po kateri je čudežno posijalo sonce, danes pa na novopečenem placu Koktejl. Photos by Mojca Hrovat

Zelena longboard karavana

Na obali je že začelo dogajati na polno! Jutri bo sešn na Močeradu, kmalu za tem pa “Zelena longboard karavana”, ki jo v soboto, 27.10.2012 prireja ekipa NAZELENEM.

Loralo – tekmovanje v Avstriji

Slovenski riderji so se udeležili longboard tekmovanja “Loralo” v Avstriji in jo kar dobro odnesli. Na ušesa sem uspel privlečti, da se je najbolje odrezal Jernej, ki je bil nekje med prvih 10… Bravo Jernej!

ABSORB Freeride 2012

ŠD Planka in ABSORB Shop letos organiziramo prvi freeride dogodek eksluzivno namenjen vsem slovenskim longboarderjem in longboarderkam! Končno boste dobili priložnost, da se brezskrbno vozite po zaprti cesti in se družite z ostalimi longboard navdušenci!

Stvari, ki bi jih moral vedeti, ko sem začel longboardati

Da vam prihranim ure brskanja po internetu in marsikatero neumnost, sem se odločil napisati seznam stvari, ki pridejo prav vsakomur, ki se na novo spušča v longboardanje, pa naj gre za čiste rekreativce ali pa za nadebudne hitrostne freake.

Znanstvena fantastika

Longboardanje postaja iz leta v leto bolj resna zadeva, še posebej kar se tiče tekmovanj. Sponzorjev je vedno več, oblikujejo se prava moštva, prav tako pa napreduje tudi tehnologija.

ABSORB Urban Cruising

V četrtek, 17.5. se bo zbrala mala vojska longboarderjev in pričela z obleganjem mesta Ljubljane. Tople pomladne dni bomo proslavili z kruzico po mestu, se tako zabavali, družili in pokazali Ljubljani, da nas vseeno ni tako malo.

Loaded Sama

Loaded se je v zgodovino že vpisal kot eden večjih in močnejših proizvajalcev longboardov na svetu. Kar jim daje prepoznavnost je odličen PR, marketing ter seveda njihova flota longboardov, ki zadnje časa kar lepo raste. Daljnega leta 2007 je Loaded na trg poslal dilo Dervish, ki je postal eden njihovih močnejših adutov, katerega slavi je […]

The Bear Awakening 2012

Letos smo sezono odprli s prebujanjem medveda na nam že poznani in sanjski cesti, ki reže hrib nad Osilnico. The Bear Awakening 2012 je 4 dnevni kamp v prelepi naravi, ki se je mnogim verjetno vpisal v spomin kot eden boljših dogodkov, ki so ga do sedaj doživeli. Kamp je potekal od 28. aprila do 1. maja.

Kahuna – Street paddling

Street paddling je cestna verzija klasičnega stand up paddlinga po vodi in valovih s cestnim longboardom. Namesto vesla se poganjamo z leseno ali aluminjasto palico. Na spodnjem delu palice je guma, ki omogoča dober oprijem pri odrivanju.

Review: Fullbag Elise

Ko dobimo Elise prvič v roke nas najprej preseneti kvaliteta izdelave. Rezi so čisti, robovi ostri kot nož, les pa je oblečen v Arborit, močan kompozit, ki je čudovite globoko modre barve in les dobro ščiti pred udarci.

Sixxa Women Longboard Camp 2012

Sixxa, avstrijski proizvajalec street mode za punce, s svojo ekipo, bo letos v Osilnici, na longboarderjem že poznani lokaciji, organizirala prvi ženski longboard kamp, ki bo potekal od 05. – 12. avgusta 2012.

Odprta sezona na Medvedu!

Včeraj smo se zbrali na Medvedjem črevu in uradno odprli novo sezono furanja na eni izmed najboljših cest v Evropi, na kateri letos organiziramo 2 freeride eventa. Ko smo končali s pometanjem, predrli in posušili žulje na rokah pa smo se končno lahko posladkali z okusnim medvedovim drobovjem… Gnaaaar! :)

Božični sešn na Močeradovcu

Dokler vsi hitijo na smučišča mi od snega bežimo, kot “mačke od vode” :) Za razliko od meglene Ljubljane in temperatur, ki grejo v minus je slovenska obala v tem hudem zimskem času zelo priljubljena destinacija, saj je “dol” iz vikenda v vikend sončno, temperature pa okrog 12 *C. Božič smo se seveda, čist po “longboardersko” odločili preživeti prav na Močeradovcu z longboard družino :)

IGSA sezona 2012

IGSA je objavil spored tekmovanj v sezoni 2012. Kaže da bo v Evropi ponovno pestro in kot letos bo ponovno potekala posebna serija tekmovanj “Euro Downhil Series”. Kdor ima veselje in dovolj denarja se lahko odpravi na turnejo iz vikenda v vikend :) Pa poglejmo…

Downhill čelade

Eno izmed prekletstev športa downhill longboardanja je primanjkljaj namenske opreme. To pa se počasi spreminja, saj na trg prihaja vedno več zaščitne opreme, ki je namenjena temu športu. En pomembnejših delov te opreme je čelada, tako, da v tem članku predstavljamo novosti prav iz tega področja.

Gnarloween Croatia 2011

Noč čarovnic… Včasih so letale okoli na metlah, sedaj pa so jih zamenjali zombiji na longboardih! Prijatelji iz Zagreba so organizirali Gnarloween, longboardersko različico noči čarovnic in nam s tem prav lepo zapolnili večer.

Spring & Summer Sessions 2011

Kot smo se nekoč odločili, bo rubrika “video” namenjena predstavljanju filmčkov “domače” produkcije – se pravi, slovenske, ne samo “Longboard Magazin”. Letos smo naredili 2 filmčka – video kolaža – sestavljena iz številnih posnetkov, ki smo jih posneli na naših sešnih na vseh možnih placih kjer ponavadi furamo.

Krvavi slepič

V iskanju odrešitve pred (pre)mrzlimi temperaturami, snegom, peskom in vlago zimskega časa se je ekipa Longboard Magazina odpravila iskati lepše pogoje na primorsko, ki nam je že lansko zimo ponudila lepe klančke ter oddih od zimske zmrzali. Našli pa so svoj košček asfalta, ki pa se je izkazal za več kot le “zasilen” pobeg iz mokre in mrzle Ljubljane. Ima namreč neko karizmo, ki te kar vleče nazaj.

Murksli Longboard Session

Prejšnjo nedeljeo, 04. septembra 2011, je Žiga (Murksli Longboards) sklical srečanje, na katerem je predstavil nekaj longboardov lastne izdelave. Seveda smo se pridružili in na deskah preživeli še en lep sončen popoldan :)

Žepni vodnik za longboardanje

Concrete Wave in S&J Sales sta v sodelovanju objavila “žepni vodnik za longboardanje”. Ta je namenjen začetnikom, da se lažje odločajo pri nakupu longboarda in ostale opreme. V njem boste prebrali tudi nekaj varnostnih napotkov in se tako v longboardanje podali nekoliko “pametnejši” :)

KnK Longboard Camp 2011

Longboard Magazin je že tretje leto zapored organiziral KNK longboard kamp. Dogodek spada med največje take dogodke na svetu. Preko 200 ljudi je prišlo uživat v Osilnico pri Kolpi na dve čudoviti cesti in to kar za 7 dni.

Longboard tečaj v Ajdovščini

MC Hiša Mladih iz Ajdovščine so nas povabili, da v sodelovanju z njimi organiziramo začetni longboard tečaj v Ajdovščini.

Slide gloves!

Bolj filozofsko delo kot pa nekaj hudo tehničnega… Napisano je z namenom, da prenese sporočilo o pomembnosti slide rokavic.

The Chosen – Downhill Delight

Nike je pripredil tekmovanje “The Chosen – Crew video contest” katerega se ekipe, ki se ukvarjajo z različnimi športi udeležujejo s svojimi video posnetki. Med sodelujočimi je tudi australska ekipa longboarderjev “Downhill Delight”, ki je trenutno oddala en video z naslovom “Dream”.

Najem GoPro kamere!

Vsi vemo, da je GoPro kamera ena med dražjimi na tržišču… ampak na pomoč priskoči ekipa Urban Roof, pri kateri kamero lahko najamete.

Longboard na festivalu Vanka Regule!

Festivalu “outdoor” športov in filmov Vanka Regule se bo letos pridružila še ena disciplina – longboard seveda!

Longboard 101, 9. del – Koleščka!

Longboard 101 se vrača po predolgem premoru. Pa dobro! Imamo še kar nekaj mesecev sezone pred seboj in v tem času se zna zgodit, da bo kdo rabil nova koleščka. Sledi torej kratka razprava o lastnosti koleščkov, da bo izbira kasneje lažja.

Airflow Fuse

Dokler že vsi nekako porivamo “topmounte” pri Airflow prisegajo na njihovo najnovejšo kreacijo, drop through dilo Fuse. Oblikoval jo je Martin Siegrist, večkratni nosilec naziva “IGSA World Champion” v downhillu.

Seismic Tekton™ lagerji

Pri podjetju Seismic so dve leti pridno delali na novem konceptu lagerjev Tekton™, ki jih je Mischo Erban z veliko mero zaupanja uporabil pri postavljanju trenutnega svetovnega hitrostnega rekorda.

2011 IGSA Euro Downhill Series

Iz letošnje IGSA World Cup serije tekmovanj bodo v Evropi kar štiri tekmovanja. Prvo tekmovanje pokala bo tokrat Kozakov Challenge na Češkem, sledijo pa mu Insul Cup (Nemčija), Padova Grand Prix (Italija) in Verdicchio European Championships (Italija).

Cult Classics

V preteklem mesecu sem dobil en kup nove opreme-za večino se morem zahvalit moji punci, tak da hvala Metkica. Deske še zaenkrat nebom opisoval, ker sem pred kratkim že napisal en članek o tej dili, bom pa koleščke!

Greenskate Slovenia 2011

Longboard Magazin je že drugo leto zapored zbral longboarderje v namen, da se pokažejo na dan zemlje in s tem opozorijo na to, da je za naše okolje potrebno skrbeti ter da je longboard lahko več kot le hobi in se odlično obnese tudi kot prevozno sredstvo.

Kurešček Cup 2011 v oddaji Planet Šport

Vabljeni k ogledu 21. oddaje Planet Šport, ki vsebuje tudi prispevek o letošnjem tekmovanju Kurešček Cup 2011.

Nastavitve podvozja 2.del – bušingsi in podložke

OK, lekcija številka dve! Rad bi še enkrat povedal, da so napotki, ki jih dajem tule le moja opažanja in nastavitve in se jih ni treba držat ko pijanc plota…sprobavajte in se učite. Danes bom nakladal o bušingsih(gumicah) v aksah in o podložkah s katerimi jih “omejujemo”.

Greenskate Slovenia 2011

Tokrat se slovenski longboarderji že drugič zapored odpravljajo na skupinsko kruzanje po Ljubljani, da sloveniji pokažejo longboard kot naravi prijazen način transporta. Greenskate Slovenia 2011!!

Kurešček Cup 2011 video by Kristijan Stramic

Dokler je uradni video še vedno v izdelavi (lahko ga pričakujete v naslednjih dneh) se lahko naslajamo s tem hudim muvijem, ki ga je posnel in sestavil Kristijan Stramic. Poglejte si filmček in videli boste kako noro dobro je bilo :)

Other planet Trucks

Longboardanje je šport, ki je stalno v razvoju. Med tem ko prihajajo novost na področjih samih dil in koleščkov, pa svojo revolucijo doživlja tudi svet podvozji. Other Planet Trucks je namreč razvil podvozje, ki deluje na popolnoma nov način in je narejen prav za longboardanje. Bojda na njih ne moreš dobiti wobblev. So še čista novost na sceni, kako se bodo pa obnesla pa bo pokazal čas.

Surf Rodz / moje vijolične akse

Ok, večina vas je že videlo moje “P.I.M.P.” Surf Rodz vijolčne akse…zdaj je pa počasi že čas, da napišem svoje občutke in ugotovitve.

Nastavitve podvozja 1.del – geometrije in kombinacije

Evo, danes bomo imeli učno uro o tem, kako nastaviti svoje akse. Članek bo bolj fokusiran na to, kako nastaviti svoje akse za proge, kot smo jo imeli možnost vozit ta vikend. Kurešček cup!

Kurešček cup 2011 – Poročilo

Drugega in tretjega aprila se je na Kureščku nad Igom zgodila prva slovenska uradna longboard downhill tekma Kurešček Cup 2011, ki jo je organiziral Longboard Magazin Slovenija v sodelovanju s Športnim društvom Drča. Registriranih je bilo kar 79 voznikov iz celotne Evrope, vreme je bilo dogodku naklonjeno, proga pa je bila že v petek pripravljena in je čakala na tekmovalce.

Kurešček Cup 2011 – Report (English)

A longboard downhill race Kurešček Cup 2011, organized by Longboard Magazin and ŠD Drča was held on Kurešček, Slovenia on the 2nd and 3rd of April. There were 79 registered riders, the weather was beautiful and the track was ready and waiting for the riders.

Venom Sidewinders / koleščki za “pošrek”

Že iz imena lahko razberemo čemu so namenjeni novi Venom Sidewinders. S prejšnjim modelom istoimenskih koleščkov majo bolj malo skupnega, razen namena. Ti so narejeni v drugi fabriki in so drugačne kemijske sestave.

Kurešček Cup 2011 že čez 15 dni!

Dolgo pričakovani dogodek “Kurešček Cup 2011” je že pred vrati. Kot ste že lahko v prejšnjih objavah izvedeli, gre za prvo uradno tekmovanje iz te športne discipline v Sloveniji. Obeta se tekmovanje na visokem nivoju, saj je prijavljenih več kot 80 tekmovalcev, ki prihajajo iz vseh koncev Evrope.

DIY modifikacije / parte duo – vizir čelade

Ker se vztrajno približuje dan, ko ga bomo mogli šibat ne samo s hitrostjo zvoka, niti s hitrostjo svetlobe, ampak s hitrostjo vonja (full hitro) sem se odločil, da si naredim zaščito za svoj prelep obraz!

Iz nč ni nč…

…je vedno govorila, moja zdaj pokojna stara mama. Prihajala je iz pekovske družine z dolgo tradicijo in to je načelo, katerega se je držala celo življenje. Lahko vzameš najboljšo moko, najboljše jajce, kvas…sam če ne znaš, pač ne znaš in sam z govorjenjem o peki se ziher neboš naučil, potrebna je vaja!

Dropped deck 3.del

Končno se je stvar posušila. Na dilo smo zmetali par koncev šmerkl papirja in let’s get los :) Za furat je zakon. Flexi in široka, super gre pumpat in karvat, noga lepo sede v oba konca boarda. Za malo pokušine pa sem sestavil kratek filmček :)

Dropped deck 2.del

Eto, šli smo u nabavo po nekaj lesa in lepila. Sprva mi je bilo škoda lesa, pa sem poskusil prvi stisk z odpadnim lesom, ki sem ga sestavil skupaj. Na srečo ali nesrečo je les počil pri krivini v vratu dile in sem moral kalup predelati, da se dropp izvede bolj “na easy”.

Freeride Battle 2011 uspešno zaključen

Tudi letos je Drča uspešno zaključila še eno freeride snowboard & ski tekmovanje na Kaninu, Freeride Battle 2011. Na tekmovanju se je pomerilo 84 deskarjev in smučarjev iz 17 držav, med njimi pa je bilo 15 slovenskih tekmovalcev med katerimi se je najbolje oz. z zmago izkazal Matevž Maček.

Terrariser – eko riser ploščice

Se ti je že zgodilo, da si se prebudil nekega jutra in se odločil, da boš EKO in vsesplošno IN. Tisti dan si se odpravil do svojega prodajalca vozil in si omisli en cool mali mestni avto na električni pogon. Vse lepo in prav, ga kruzaš po mestu, vse bejbe se obračajo za tabo, zbiješ kakega skejterja, ker te ne sliši prihajati…

Landyachtz Wolf Shark

Landyachtz je že nekaj časa obljubljal topmount speedboard. Gre za speedboard, ki je narejen premišljeno ter služi svojemu namenu. Tako je sedaj izšel longboard, ki sledi modernejšim trendom (manjša platforma, manjša medosna razdalja in topmount) ter obljublja pravi užitek na strminah.

Freeride

Kaj je to freeride? Včasih gledamo forume in vidimo, da ljudje sprašujejo kateri longboardi so najbolj primerni za freeride, katera koleščka, podvozje in tako dalje.. Na spletnih trgovinah vidimo kako oglašujejo nekatere longboarde kot freeride mašine…

Dropped deck 1.del

Kot sem že omenil pred kratkim, da se bom lotil izdelave dropped decka, sem ravno v fazi zaključka kalupa. Nič lažjega kot sendvič filozofija. Internacionalni izraz je dimm press, če boste kaj brskali okol. Kaj in kako sem zadevo realiziral?

Longboard home made

Kaj je novega ? Dobil sem ime Murksli, ker sem včasih po cele dneve čepel v delovni sobici in študiral….longboarde seveda:). Za tiste, ki niste korošci- beseda murksli je izpeljana iz nemškega dialekta (murksen), pomeni mečkati ali šuštrati pri delu.

Skrijte svoje koleščke, prihajajo Venom Cannibals!!!

Če imate na koleščki flatspote in manjkajoče dele ni nujno, da je od furanja…mogoče ga je prikruzal mimo kdo z Venom Canibalsi :)

Earthwing Belly Racer – Vse in nič več!

Predstavljamo vam Earthwing Belly Racer, dilo ki ima vse in nič več. Globok concave, 9 plasti kanadskega javorja, zelo učinkovite wheelwellse in ravno prav veliko platformo. Deska, ki je narejena s samo eno stvarjo v mislih-hitrost!

Longboard Magazin Hrvaška!

Zagrebška ekipa longboarderjev se je odločila s svojo sceno nekoliko bolj resno ukvarjati in tako se je porodila ideja o združitvi z Longboard Magazinom ter je nastal “Longboard Magazin Hrvatska”.

Abec11 signature longboard koleščki

Signature longboard koleščki…jp, dolgorolkanje rolkanje postaja komercialno in dobičkonosno, kar pa ni nujno slaba stvar, saj bojo iz teh kupov denarja mogoče nastale kake uporabne inovacije.

Pobesneli inovator? Svetovni prvak! Mischo Erban in Ronin trucks

Se slučajno sprašujete kaj zadnje časa počne bivši svetovni prvak v downhill rolkanju…

Zaviralni sistem za longboard :)

Skoraj vsak posameznik, ki se prvič sreča z longboardom se vpraša “Kako pa se ustaviš?”, tisti nekoliko bolj izvirni in opremljeni z znanjem konstruiranja, kot je recimo oblikovalec Cyril Borovsky pa se takoj spravijo fantazirati o raznih električnih pogonih, jadrih in seveda, zavorah :)

Landyachtz / Sector 9 izmenjava

Zgleda, da bo pred nami divja tekmovalna sezona. Ne samo, da so tekmovalci med sabo čedalje bolj izenačeni in je res težko napovedati favorita, ampak so se pričele tudi manjše ekipne vojne.

Top 10 downhill longboardi

Za vas smo pripravili kratek vodnik skozi popularne downhill dile. Deske si ne sledijo od najboljše do najslabše oz. obratno ker najboljše dile seveda ni, so samo najboljši rajderji :)

IGSA – Mednarodna zveza gravitacijskih športov

IGSA je za longboard to, kar je FIFA za nogomet ali pa FIS za smučanje. Prinaša neko enotnost v svet tekmovalnega spuščanja po klancih ter jim daje neko resnost in kredibilnost.

Čelada za obljubo

Otečena zapestja, zviti gležnji, potolčena kolena in komolci…vse to so dokaj vsakdanje poškodbe skejterjev in longboarderjev. Kaj pa polomljena rebra, takšni in drugačni zlomi rok, razbite arkade…malo manj običajne zadeve, ampak se pojavljajo dnevno pri nas.

Ne bodi “stinkbug”

Stinkbug je izraz za pozicijo, ki jo največkrat začetniki zavzamejo na longboardu, ko izvajajo “powerslide” ali oštro zavijajo v ovinek. Stinkbug-a se izgleda tako, da z roko dilo zagrabiš med nogami (glej sliko spodaj) kar je pravzaprav nepravilno…

Naročanje “čez lužo”

Pogosto pri iskanju longboard opreme preko interneta naletimo na ponudbe spletnih trgovin, ki imajo sedež v ZDA ali Kanadi. Ponudba je cenovno zares bolj ugodna od ponudbe evropskih spletnih trgovin a v celem procesu se skrivajo dodatni stroški.

Texas bombaši / Bombsquad

Bobmsquad Longboards je skate firma, kot ste lahko razbrali že iz naslova, iz mesta laso vihtečih, hitroprstnih slavnih revolverašev… in Chuck Norissa! :)

Tan Tien wallpapers by Layla Munitić

Layla Munitić iz Rijeke (Hrvaška) nas je vse razveselila s svojimi HQ fotkami, ki jih lahko prenesete kot namizja za svoje zaslone :) Kot boste hitro opazili, na fotkah je Tan Tien. Thanks Layla!

Bustin Longboards – IBACH 40

“Bustin Longboards” je že znano podjetje iz New Yorka (ZDA), ki je v svojem koncu očitno zelo popularno med “kruzerji”. Do sedaj smo v njihovih kolekcijah lahko videli samo dile za kruzanje letos pa se bojo očitno s svojo novo dilo prebili med ostale velike firme. Predstavljamo vam novo freeride/downhill dilo iz Bustin-a “IBACH 40”.

Lush Longboards (review)

Lush je nastal pred enajstimi leti v Angliji, ko sta dva kolega naredila par longboardov za kolege. Šport je začel rasti, z njim potrebe po novih dilah in tako je Lush postal verjetno največji angleški proizvajalec longboardov. Sedaj ponujajo 13 različnih modelov, par prototipov pa šele dobiva tisto pravo obliko.

LCD BacPac za GoPro HD

Tudi ta dan smo dočakali, ko bomo lahko posnetke takoj pregledovali na GoPro HD kamerah, saj je GoPro v prodajo sprostil LCD zaslone, ki se jih lahko namesti na njihovo popularno kamero.

Orangatang z aluminijsko sredico

Orangatang predstavlja novo različico 4President (70mm) in In Heat (75mm) koleščkov z aluminijsko sredico, ki bodo na voljo v 80a trdoti. Koleščki s tem pridobijo tudi na teži kar naj bi povečalo moč rotacije kolešča, obljubljajo pa tudi bolj enakomerno porabo koleščka ter večjo oprijemljivost

Kurešček Cup 2011 – odprtje tekmovalne sezone

Letošnje leto nam prinaša odprtje prve tekmovalne sezone v svetu longboardanja v Sloveniji. Kurešček Cup 2011 je tako znanilec lepših časov, ki so pred nami kot tudi prva resna priložnost, da se tudi mi, Slovenci, dokažemo, da znamo vladati asfaltnim strminam.

Tekmovalna sezona 2011

Letos bomo pisali zgodovino slovenskega longboardanja – pričeli bomo s tekmovanji :) V sezoni 2011, od marca – septembra, bomo organizirali 3 tekmovanja na katerih se boste lahko zabavali in se pomerili v downhill skateboardanju. Ker tekmovanj pri nas še ni bilo (razen lanskoletnega amaterskega na KnK kampu) bomo pri izbiri prog pozorni na zahtevnost in dolžino, da bodo te ustrezale pisanim izkušnjam slovenskih riderjev.

Vaflji in C3H7NO2

Pišejo se petdeseta leta prejšnjega tisočletja, iz radia žge Chuck Berry odbijači so kromirani…

Zelena je še hitrejša/Abec11 2011 team

Vsi vemo, da je zelena barva najhitrejša barva na svetu…

Lived, died and survived/Madrid skateboards

Madrid skateboards, ena od tistih firm, ki nikoli nisi ravno vedel za njih ampak so vedno tam…

Mokre sanje?!?(Comet Ethos)

Sonce je vzšlo izza gore, na vrhu katere stojiš in iz katere se vije sveže asfaltirana gorska cesta. 90km/h…

Poskrbimo za varnost

Kot je možno videti v nekaterih filmčkih je longboardanje lahko precej adrenalinski in ekstremni šport. Marsikdaj pozabimo, da v tem prežijo tudi nevarnosti, ki v najhujšem primeru nekoga lahko stanejo življenja. Vsako leto smo priča žalostnim novicam o nesrečah s smrtnim izidom.

Zelene banane in plastične rolke?!

Še do pred kratkim bi rekel, da so zelene banane in plastične rolke dobre za nič kaj drugega kot pa prebavne motnje…do pred kratkim:)

Comet Grease Shark

And then the big brown shark came….:)

Speed Mechanics slide ploščice

Prve multipraktik slide ploščice na tržišču!

Abec11 Centrax

Če vas zanima kako se lahko downhill velikani kot so Mischo Erban, Scott (Scoot) Smith ter Douglas Dalua držijo ceste kot muhe dreka preberite ta kratek članek.

GOG downhill podvozja

Pri “Pavel Skates” iz Nemčije, ki se ukvarja z izdelavo skateboardov že od leta 1983 izdelujejo tudi “GOG” (Gang Of Germany) precizna podvozja za slalom in downhill.

Longboard 101, 8. del – Bushings!

Bushingi! Gumice, ki jih najdemo v podvozju. Niso tam ker so lepe barve ampak zato, da sploh lahko zavijamo. En najceneših delov opreme, ki pa ogromno vpliva na to, kako se počutimo na svojem longboardu.

Bear Hybrid Trucks

Pri Landyachtz so v svoji ponudbi do sedaj imeli na voljo klasičnav lita podvozja “Bear Grizzly” in pa precizna podvozja “Bear Smokey”. Tokrat so se spomnili, da bi lahko najboljše lastnosti obeh združili v novo podvozje – Bear Hybrid.

Napovedi dogodkov za 2011!

Ekipa “Longboard Magazin” bo v letu 2011 občutno bolj aktivna, kot v prejšnjih letih, saj je z letom 2010 popularnost longboardanja v Sloveniji precej narasla in s tem tudi potreba po novih vsebinah… Preberi kaj vse nas čaka!

Rayne Killswitch – Opis longboarda

Rayne Killswitch! Odlična, a draga freeride/downhill dila, ki vsebuje veliko odličnih lastnosti, kot so recimo “žepi” za noge ter bober v grafiki. Vsekakor moj najboljši longboard nakup do zdej :)

Vpogled v 2010

V letu 2010, smo opravili kar precej dela. Veliko smo se družili, spoznajali nove longboarderje, nadgradili smo veščine, izvajali tečaj longboardanja, žurali in furali na kampu. Da se malo spomnimo na “stare čase” sem pripravil pregled dogodkov, ki so za nami…

Longboard hoodie – Push Culture apparel

Tudi za longboard obstajajo namenska oblačila pa vam tukaj predstavljamo eno novost na tem področju. Gre za novo kolekcijo “Push Culture Apparel”, ki vsebuje pulover s kapuco oz. hoodie, hlače in majico – vsi trije produkti pa poleg tega, da kul izgledajo imajo zanimive lastnosti…

Sector 9 Dual Duro koleščki

Pri Sector 9 so poleg srajce, ki nadomesti “slide” rokavice iznajdli še eno rešitev, ki naj bi pripomogla, k boljšemu furanju; Dual Durometer koleščke.

Longboard 101, 7. del – Ostale lastnosti reverse kingpin podvozij

Kot podvozja in širina hangerja vplivata na to, kako se longboard obnaša. Spoznajte kako!

Sector 9 ima novo spletno stran

Po kar daljšem času so pri Sector 9 odločili za prenovo spletne strani. Prejšnja stran, ki je bila v celoti izdelana v “flashu” je mogoče res bila manj uporabna, saj je bilo nekoliko naporno pregledovati izdelke… uporabnik se je na njej težje znajdel, glede na to, da ni bila “standardna”.

Lush Race rokavice

Lush je skozi leta izdeloval eno za drugo verzijo rokavic, sedaj so pristali na četrti, ki pa se razdeli na “freeride” in pa “race” (tekmovalne) rokavice.

Tarantula Trucks – nadvozja?

Človeška kreativnost in inovativnost ne pozna meja, kot dokaz pa so tukaj “Tarantula Trucks“, bi napisal podvozja pa so videti bolj, kot nadvozja, saj so namontirana prav kontra od klasičnih podvozij.

Longboard Magazin na 4. BOFFu

Na 4. BOFFu bomo sodelovali z najkrajšim filmčkom, “Longboard Magazin promo 2010”, ki si ga lahko ogledate 29.12.2010 ob 16:50 v Kulturnem domu Bovec.

Domača stran slovenskih muzejev in galerij

Ker je “Longboard Magazin” kulturno ozaveščen imamo za vas tokrat nekoliko drugačno novost :) Na spletnem naslovu www.museums.si je na voljo osrednji slovenski muzejski portal Museums.si. Na njem se z zbirkami, razstavami in aktualnimi dogodki predstavljajo slovenski muzeji in galerije.

Longboard 101, 6. del – Lita vs. precizna podvozja

Precizna ali lita podvozja? Razlika je, ampak, ali jo za nas, navadne smrtnike, cena opraviči?

Longboard 101, 5. del – Podvozje

Podvozje.. Ena od glavnih komponent longboarda. Predstavljajo vez med dilo in koleščki ter nam omogočajo da sploh zavijamo. Spoznajte osnove :)

Go Sidewalk Surfing!

Longboarding / Skateboarding se je prvič pojavil nekje okrog leta 1940 v Californiji, ko so se surferji dogočasili zaradi pomanjkanja valov… Takrat se je temu reklo “Sidewalk Surfing” oz. “Surfanje po pločniku”.

Slovenského EuroLong Tripu

Slovaška ekipa (SLA), ki nas je letos obiskala na “KnK Longboard Camp 2010” je pripravila muvi o svojih potepanjih, saj so letos imeli kar konkreten “longboard trip” in vse posneli…

Slovenija v Concrete Wave Magazine

Skupaj z ostalimi državami / mesti smo bili predstavljeni v Concrete Wave Magazine Vol9 No1, stran 75! Končno smo dočakali, da je izšla nova številka in da je ta v kateri smo se znašli mi dosegvljiva brezplačno online :)

Longboard 101, 4. del – Materiali

Javor, aluminij, bambus in plastika.. Ni vse les, na čemer stojimo :) Spoznajte materiale, ki se uporabljajo za izgradnjo longboard dile.

Sector9 Downhill Division

Letos so presenetili z novimi izdelki (sicer že nekaj časa napovedanimi) in marsikomu je zapelo oko za sexy dile iz njihove kolekcije “Downhill Division” – odlično pošejpane dilce namenjene prav resnemu downhill skateboardingu.

Jackson Shapiera @ Sector9

Pred kratkim se je timu Sector9 pridružil Louis Pilloni sedaj pa še Jackson Shapiera. J. Shapiera aka Jacko je prej fural za Rayne in je eden bolj znanih DH longboarderjev saj je z svojimi zmagami prilezel v sam vrh oz. smetano longboardanja.

Longboard 101, 3. del – Lastnosti dil

Tokrat se posvečam ostalim malenkostim na longboard dilah, ki pa vseeno vplivajo na našo vožnjo.

Ugani in zadeni nalepko!

Ko sem brskal po “longboard škatli” sem našel nekaj Longboard Magazin nalepk, ki smo jih talali na letošnjem KnK Longboard kampu in sem se odločil razdeliti jih med tiste, ki pravilno odgovorijo na spodnje vprašanje… :)

Dominique Vukorep najhitrejša z 100.40 km/h!

Ravno, ko smo zadnjič hvalili longboarderke danes prihaja novica, da je Dominique Vukorep (CAN) postavila nov uradni IGSA hitrostni rekord!

Dekleta v akciji!

Da longboardanje ni samo za “tipe” vsi dobro vemo. Pravzaprav bi marsikatera punca nabrisala marsikaterega fanta – vsaj kar se furanja tiče :)

Longboard 101, 2. del – Oblike dil

Drugi čalnek iz serije Longboard 101. Tu bomo spoznali različne oblike dil in njihove lastnosti.

Griptape inspiracija

Kljub temu, da je griptape namenjen temu, da “prilepi” stopala na dilo le ta lahko longboardu da zabaven in kul videz… če le imate voljo rezljati :) Tukaj je nekaj zbranih fotk, ki vas mogoče navdušijo, da s svojo dilo naredite kaj posebnega.

Longboard 101, 1. del – tipi dil

Prvi iz serije člankov o osnovah longboarda ter longboardanja. Tu so razloženi osnovni tipi dil.

Jesenski dan na Kureščku, žar, drift in slovo od sezone

V soboto (6.11.2010) smo se v stilu poslovili od sezone 2010. Dan smo preživeli na Kureščku na čudoviti cesti, ki ne pozna prometa in nudi dober asfalt z odličnimi ovinki, ki se jih ne naveličaš.

Kurešček

Odlična krajša proga, z zanimivimi ovinki od tega pa ena konkretna šikana. Cesta ni prometna saj vodi do cerkvice na vrhu hriba.

KnK Longboard Camp 2010 / foto & video

Fotogalerija in video report z letošnjega KnK Longboard kampa 2010

Križe (Brežice)

Zelo lepa cestica dolga 1,4 km, ki ima v spodnjem delu več povabljivo šikanico. Šikano se da lepo furat, ker je cesta zelo pregledna. Lepa šolska cestica primerna tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki stvar malo bolj obvladajo.

Longboardanje po obali, 27.06.2010

V nedeljo, 27.06.2010 smo se ob zgodnji dopoldanski uri odpravili na slovensko obalo… kruzanje z longboardi in kopanje, seveda :)

Suhi dol

Enega sončnega popoldneva smo se odpravili pogledati ali je ta cesta primerna za furat downhill in na poti naleteli na zelo lep odsek v vasici Suhi dol.

Longboard tečaj 26.05.2010

Po krajši pavzici smo se ponovno zbrali v Tivoliju in zganjali piz… :) Danes so se nam pridružili tudi nekateri novi longboarderji/ke in sončno popoldne se je sprevrglo v odličen sešn.

Longboard Magazin promo 2010

Posnetke, ki smo jih posneli posebej za prikaz v oddaji Tranzistor je Slavc zmontiral v hud muvi :)

Longboarderji v oddaji Tranzistor

Longboarderji smo bili povabljeni v oddajo Tranzistor (TV SLO), ki jo poganjata Sine Gačić in Miha Šalehar. Vabila smo bili zelo veseli in smo se seveda z veseljem odzvali.

Brno May Days 2010

Letos se bomo ponovno družili s češkimi longboarderji na “Brno May Days 2010” sešnu – od 06. – 09. maja.

Studenec – Impoljca

Pa imamo nov Kriiim!! :D Cesta je prvotno namenjena Rally dirkam, za enkrat ;). Proga je dolga 3,5km, asfalt je malo bolj grob (še vedno zadovoljiv), naklon je ravno pravšnji (po oceni tko “na uč” bi se ga dalo stisnt cca.70 kmh).

GreenSkate Slovenija *10 – report

V nedeljo, 25.04.2010 smo se zbrali na “GreenSkate Slovenija 2010″ sešnu s katerim smo po “longboardersko” obeležili 40. svetovni dan Zemlje.

GreenSkate Slovenija 2010

Zbrali se bomo v nedeljo 25.04.2010 ob 11.30 (takoj po longboard tečaju) na Koseškem bajerju (na klopcah pri blokih) in se od tam po Večni poti odpravili novim avanturam nasproti! :)

Poskus izdelave longboarda 5. del Finito

Izrezal sem na dolžino 105×24. Board je za 90kg človeka preveč flexi,uporabljenih je bilo 7 plasti po 1,5mm kar je skupno malo čez cm, to pa je za tako dilo mogoče premalo oz. bo dilo treba še malo skrajšat…

Poskus izdelave longboarda 4.del

Končno smo dočakali okrepitve in delo je steklo naprej. To je bilo še zadnje kar je bilo potrebno za odrez kalupa.

Sredin sešn, 07.04.2010

Danes smo se prvič zbrali v sredo. Tokrat smo se prestavili na kotalkališče za notranjim bazenom kjer smo imeli več placa in miru zase. Bilo je zabavno!

Longboard tečaj in Trzin sešn, 04.04.2010

Današnji dan ni bil obsijan s soncem vendar smo ga kljub temu super izkoristili. Ponovno smo se zbrali na longboard tečaju v Tivoliju in zganjali vragolije celi dan.

Indo Board – ujemi ravnotežje

Vsi, ki se ukvarjamo s športom, še posebej takim, ki se ga izvaja na raznoraznih deskah se zavedamo kako pomembno je imeti močne noge, roke, trup, dobro razvito koordinacijo za raznorazne rotacije in ravnotežje. Pri tem nam lahko pomaga Indo Board.

Krim Session 2009

Nadim nas je presenetil z odlično montažo in nas s tem videom spomnil na zabavne trenutke preteklih sešnov na “Krimu”.

Longboard tečaj, 28.03.2010

Letošnjo sezono longboardanja smo odprli na dolgo pričakovani dan v letu, ko smo kazalce na urah prestavili za eno uro naprej. V pričakovanju slabega vremena nas je presenetilo čudovito sončno jutro.

Poskus izdelave longboarda 3.del aka “neka između”

Zadnje čase je projekt nekoliko zablužen, ker nimam nič ključnega kar bi potreboval za izdelavo. Ker pa sem vseeno vztrajal, sem iz odvečnega furnirja in nekaj stirudura izdelal manjši longboard 70cm…

Longboard tečaj + Indoboard predstavitev

V kolikor bojo vremenske razmere ugodne se bomo to nedeljo, 28. marca ob 09:00 srečali na prvih urah longboard tečaja!

Comet Voodoo XL

Torej, dolgo pričakovani Comet Voodoo XL review je tu. Letošnja zima niti približno ni bila prizanesljiva do rolkarjev, vsekakor sem pa hotel narediti nekaj kilometrov, prevozit nekaj ovinkov, posneti nekaj gume s koles ter nekaj kože s telesa preden bi podal kakršnokoli mnenje.

Loaded Tan Tien

Loaded Tan Tien je glede na svojo obliko nekaj povsem novega kar se freeride furanja tiče. Tan Tien je sicer zelo podoben popularnemu Dervishu, pravzaprav naj bi bil njegova “nadgradnja”.

Eastbourne Speed Days je odpovedan

Na mestnem svetu mesta Eastbourne so se odločili, da tekmovanja Eastbourne Speed Days ne bodo več podpirali – tekmovanje vsaj za letos odpade.

Poskus izdelave longboarda 2. del

Projekt se je zaradi obveznosti do faxa malo zavlekel. Kljub temu pa ni čisto obstal. Nabavil sem furnir 1,5 mm javor.

Insul Cup 2010

IGSA evropsko prvenstvo bo letos potekalo od 06. do 08. avgusta v majhnem mestecu Insul, ki se nahaja na zahodu Nemčije.

Longboard Magazin t-shirt

Ker se bliža poletje in s tem tudi letošnji “KnK Longboard Camp”, je potrebno zbrati nekaj finančnih sredstev, da bomo dogodek lahko organizirali in izpeljali kot se spodobi…

HAVAHILLS 09 – zmagovalni muvi

Prijavljenih je bilo 43 muvijev a le eden je lahko bil najboljši in po oceni občinstva, ki smo glasovali prek spleta, najboljši je bil “HavaHills 09″…

“Freeride Battle 2010” novosti

Vsi tisti, ki se želijo prijaviti na tekmovanje “Freeride Battle 2010” to lahko storijo še jutri (prek spletnega obrazca), saj se bo polnoči iztekel rok za prijavo.

Paša za oči #3: Uči se

Nekaj Trick tips-ov…

Doin’ it wrong trailer

Upam da boste uživali ob tem hudo zajebantskem frirajderskem posnetku! Ahh, kje si poletje?

Paša za oči #2

SkateSlate je portal, ki pokriva vse discipline longboardanja. Njihov namen je spremljanje longboard scene in razvoja le te. To je njihov prvi video…seeeeka!

Paša za oči #1

Coast Longboarding in Concrete Wave sta sestavila Evolutions Video 2009, nekak pregled dogajanj v letu 2009, ki vsebuje posnetke iz tekem IGSA World Cup-a, slide sešnov in nore zajebancije.

Freeride Battle 2010

Freeride smučarjem in deskarjem na snegu bo letos od 04. do 07. marca ponovno dogajalo, saj bo na smučišču Kanin potekal že 5. po vrsti “Freeride Battle”, ki ga organizira Športno Društvo Drča.

Drop: My Life Downhill

Težko pričakovani dokumentarec “Drop: My Life Downhill” si bomo lahko kmalu ogledali (seveda, če bomo kupili DVD). Premiera filma je napovedana za 18. marec, kraj dogodka pa je Vancouver B.C. v Kanadi.

Poskus izdelave longboarda

Ko je prišel čas novoletnih zaobljub, sem se odločil, da se bom v kratkem, kot totalni lajik lotil izdelave longboarda.

Longboard crash na Google Street View

Marsikaj zanimivega se lahko najde na Googleovih posnetkih ulic pa tako tudi longboarderja, ki je bil potreben medicinske pomoči, najverjetneje zaradi padca ali bližnjega srečanja s kolesarjem…

2010 IGSA World Cup

Naslednja tekmovalna sezona je pred vrati in pri IGSA World Cup so potrdili serijo tekmovanj za 2010. Spet bo celi kup dogodkov katerih se ne bomo mogli udeležiti ampak vseeno je dobro, da smo na tekočem glede dogajanja.

3. BOFF – Bovec Outdoor Film Festival

Letos na BOFFu tudi longboard movie “Downhill season 2009” avtorja Yvon Labarthe. Po ogledu filma se je žirija odločila, da bo film zvrstila v tekmovalno kategorijo “Šport in akcija”…

Jesen na Krimu * 09

Kot vsaka je tudi letošnja jesen na našo priljubljeno cesto, ki zavija proti Gornjemu Igu naložila odpadlo listje. Kljub temu, da je cesta zaradi odpadlega listja zožana za dobrih 30% se je tudi ta spust na koncu le izkazal za zelo zabavnega in zanimivega.

Zakaj so “sešni” dobri zate

Sešni so precej zabaven, zanimiv in poučen način, da razvijaš svoje longboarderske veščine, da spoznavaš nov folk in da se imaš fajn :)

MILF Grič

Kako je MILF Grič dobil tak naziv naj zaenkrat ostane skrivnost :) Gre za super kul spustič iz naselja v bližini vasice Zavrh pod Šmarno goro. Odlična cesta, ki je pravzaprav “slepa ulica”.

Landyachtz EVO

Verjetno ste že vsi ki se ukvarjate z longboardanjem slišali za legendarno downhill dilco EVO proizvajalca Landyachtz. 11 plasti kanadskega javorja vam zagotavlja neverjetno stabilnost tudi pri hitrosti nad 80km/h. Ali je furanje EVOta res tako revolucionarno in neprimerljivo, pa vam bom poskušal približati v sledečem prispevku.

Bombing Rakitna * 09

Eden izmed lepših posnetkov furanja na Rakitni. Z Joštom sva planirala odhod na Rakitno že dober teden v naprej in prvotni namen je bil, da bi se tja odpravila z avtobusom.

Še ena ekipa na Krimu

Wow! Težko opišem te občutke (vem, softič sem), ko sem na youtube zasledil ta video še ene slovenske ekipe, ki longboarda in to prav na Krimu.

Zvrsti longboardanja

Tudi kar se tiče longboardanja poznamo več zvrsti / disciplin tega športa. Zdi sem mi, da smo tukaj na Longboard.si nekoliko preveč usmerjeni v “speedboarding” in zadnji čas je, da predstavimo še nekaj drugih načinov, kako se imeti fajn na longboardu.

Sešni 2009 poletje/jesen

Še par fotk se je znajdlo na mojem telefonu. V glavnem so fotke iz druženj na Milfu, Krimu, Bohinjski Bistrici, Rakitni… Fajn smo se imeli, a ne? :)