Posted on

Original Baffle 37 longboard komplet s Črtom Stajnkom

Longboard komplet: Original Skateboards Baffle 37

Tokrat vam svoj longboard komplet predstavlja naš najnovejši član ekipe, Črt Stajnko iz Radencev. Longboardati je začel pred dvema letoma. Najraje “fura” downhill in freeride, vsakodnevno pa predstavljeni longboard komplet uporablja tudi za “kruzanje” po mestu ~ Mihael Zadravec, urednik

Original Skateboards Baffle 37 - Črt Stajnko

Lep pozdrav iz Radencev! V tej objavi vam bom predstavil svoj komplet s povdarkom na pregledu longboard deske Original Skateboards Baffle 37.

Ko sem Original Baffle 37 prvič preizkusil me je tako zelo navdušila, da sem z njo takoj želel zamenjati svoj poceni Globe komplet s katerim sem se lahko spuščal le po bolj blagih klancih. Naposled sem to desko od prijatelja tudi odkupil. Original Baffle 37 me je še dodatno navdušila, da se longboardanju posvetim bolj “resno”.

Moj longboard komplet, ki vam ga bom opisal je trenutno sestavljen tako:

Longboard deska – Original Baffle 37

Pri Original Skateboards so leta 2014 predstavili novo longboard desko – Baffle 37, sedaj pa je že na voljo tudi nov model 2015 z novo grafiko in manjšimi spremembami oblike, ki pa niso vplivale na njeno funkcionalnost. Je deska za “freeride”, namenjena tako začetnikom, kot tudi tistim bolj izkušenim.

Longboard komplet: Original Skateboards Baffle 37

Original Baffle 37 longbard deska je dolga 94 centimetrov, kar jo uvršča v povprečje “downhill” in “freeride” desk (največkrat so dolge od 90 do 95cm). Enako velja za širino, ki znaša 24.8 centimetrov. Ker je deska bolj široka jo odsvetujem otrokom manjše rasti ali pa tistim, ki imajo manjšo številko noge (manj, kot 38).

Original Skateboards Baffle 37 - Concave view

Deska ponuja možnost več medosnih razdalj, od 57.5 do 62.7 centimetrov, način namestitve podvozja pa je “top-mount”. Zaradi manjše medosne razdalje jo ne  priporočam za večje hitrosti, lahko pa se samozavestno podate v “slide” vedoč, da vam bo konkava (ang. concave) noge zagotovo držala na mestu. Le ta je visoka oz. bolj izrazita in ponuja dober oprijem.

Original Skateboards Baffle 37

Baffle 37 je simetrična deska ima pa tudi manjša, bolj ravna “kicktaila” na obeh straneh, ki omogočata tudi izvajanje trikov. Čeprav je deska namenjena predvsem za “freestyle” in “freeride” je uporabna tudi za “downhill”.

Orangatang Kegel longboard koleščka

Na kompletu uporabljam longboard koleščka Orangatang Kegel trdote 83a (durometer). To so “downhill” koleščka velikosti 80mm z možnostmi durometra 80a ali 83a, ki so že marsikaterega “pro riderja” popeljala na zmagovalne stopničke.

Orangatang Kegel longboard koleščka

Imajo ogromno kontakno površino (56mm) in ponujajo dober oprijem v še tako ostrih ovinkih. Omogočala vam bodo doseganje izjemne hitrosti po dolgem hribu. Orangatangova “Happy Thane” uretan formula postreže z gladkim drsenjem (slide). Center je stransko pozicioniran (off- set) in jedro je skoraj v celoti odkrito s čimer je zmanjšana teža koleščka.

Priporočil bi jih predvsem za “downhill” in “long-distance push” komplete, ko so že malo obrabljena pa so super tudi za “freeride”. Slajdi so zelo predvidljivi in gladki, kolo te potegne hitro v in iz slajda. Zaradi velikosti jih odsvetujem za “freestyle” (izvajanje trikov) ali manjše longboarde za kruzanje.

Globe Slant longboard podvozja

Na kompletu trenutno uporabljam Slant podvozja iz mojega starega Globe longboard kompleta. V prihodnosti jih nameravam zamenjati s Caliber II 44° podvozji.

Longboard Original Skateboards Baffle 37

Realno gledano od teh Globe podvozij ni veliko za pričakovati. V primerjavi z bolj uveljavljenimi znamkami, kot so Caliber, Paris ali Bear, nimajo veliko za ponuditi. Opisal bi jih, kot bolj osnovna longboard podvozja za kruzanje po mestu in karvanje pri manjši hitrosti. Za večje hitrosti se mi niso zdele dovolj stabilne. Definitvno jih ne bi priporočil bolj zahtevnim uporabnikom.

Zaključna beseda

Če imate še dodatna vprašanja ali pa vas zanima o deski nekaj, kar nisem zapisal v tej objavi, vas prosim, da mi to sporočite s pomočjo komentarjev spodaj. Če vam je objava všeč in menite, da bi nekomu prišlo prav izvedeti več o Original Baffle 37 longboardu, vas vabim, da z njimi delite to objavo. Hvala!