Posted on 2 komentarja

Poskus izdelave longboarda 4.del

Končno smo dočakali okrepitve in delo je steklo naprej.

To je bilo še zadnje kar je bilo potrebno za odrez kalupa. Transformator se je izkazal za vsesplošno uporaben, ker je mogoče nastavljati želeno napetost.

Sprva še nekaj igračkanja s pretankim styrodurom, ki sem ga kupil že na začetku in se je izkazal za premehkega in pretenkega.

Šli smo v nabavo po nekaj res trdega in debelega (10cm)

Preša je okrepljena z kladami 8x8cm in ni šanse da bi se kaj spet ukrivilo.  Vseh je 10 in po pol metra.  Po razrezu kalupa s toplotno žagico (1. liga) sem zložil furnir v kalup in vsako plast premazal dokaj na debelo in na eno stran. Uporabil sem Rakoll glx4 plus in pa pri (sestavljenem) furnirju sem odstranil prejšnje lepilne trakove in sem jih nadomestil z ozkim “abdek” trakom.

Konkavnost na stiroduru sicer ni računana po radijih ampak je iz srede do roba (15cm) razlike 2,5 cm,  je pa sorazmerna s fizikalnimi lastnostmi aluminjaste lajšte ( :) ).

Cene: Lepilo Rakol glx4 plus 18€ (5l), klade (4m 8×8 okoli 11€), transformator (če si ga drugače ne zrihtaš okol 200€).

* Sledi še zadnji post, ki resnično upam da se bo zgodil v naslednjih 14ih dneh oz. takoj, ko se spet vrnem domov za kak dan ali 2. Do takrat pa bodoča dilca počiva pod visokim pritiskom :D

2 thoughts on “Poskus izdelave longboarda 4.del

  1. Super ti gre tole, sam se nameravam tudi nekaj takega lotit. Upam, da bo končni izdelek tako ko mora bit.

  2. Kateri stiropor si potem uporabil?

Comments are closed.