Posted on 2 komentarja

Poskus izdelave longboarda 2. del

3. Furnir

Projekt se je zaradi obveznosti do faxa malo zavlekel. Kljub temu pa ni čisto obstal. Nabavil sem furnir 1,5 mm javor. Ker spajanje furnirja povzroči kar nekaj odpada, kvadrat pri Javorju pa stane malo pod 15€ (!!!) sem se odločil da ga bom “spojil” sam. Problem je bil ravno v dimenzijah, saj je najširši bil 18cm. Po izračunih kako preprečiti čim več neuporabnih koncev sem prišel na dimenzije 113 x 27 cm. To bo na koncu še nekoliko manj zaradi obreza ipd.
www.SlikoMat.com

Ker je bistvo, da se plasti menjavajo iz vzdolžne in prečne postavitve, saj to zagotavlja trdnost, sem liste furnirja velikosti 140×18 razrezal in sestavil na prej omenjene dimenzije. Pri tem mi je bil v veliko pomoč lepilni trak iz naravnih materialov, ki je občutljiv na vlago. To je seveda dobro saj se bo lepilo med plastmi vpijalo preko traku še na les in bo spojilo še “špranjice”. Med stike listov furnirja, pod lepilnim trakom, pa sem še dodajal lepilo za les (za vsak slučaj).
www.SlikoMat.com
www.SlikoMat.com

Malo skrbi so mi povzročili lističi, katere sem imel namen postaviti prečno. Vzdolž celega longboarda jih je 6, kar pomeni 6x lepilni trak na mestih. Upam da se bo glede trdnosti vse obneslo, glede na to da bo lepilo, ki ga bom uporabil med plastmi prepojilo vse stike lističev.
www.SlikoMat.com

Malo sem se še poigral z odpadnimi trakci in sem jih zlepil v 7 plasti, ker me je matral firbec, kako bo zgledala debelina.
www.SlikoMat.com

cene: lepilni trak Tesa 5€, 3m2 1,5mm javor 40€

* Projekt v glavnem stoji zaradi čakanja na transformatorček (delo prijatelja), kamor bom priklopil žago za styrodur. Upam da bo nasledji update (mislim da bi v 14ih dneh lahko zrihtal vse) tudi zadnji in dokončni.

2 thoughts on “Poskus izdelave longboarda 2. del

  1. Kako kaj napreduje razvoj? Bomo kmalu videli kak končni izdelek? :)

  2. 1. Napredek je slab zarad drugih, ker še zdaj nimam variaka :) 2. en izdelek je že, samo da je mini longboard (za mrzlo nečakinjo) iz ostalega materiala, ker še tavelik kalup ni narejen, bojo slikice ju3 ali zvečer, robove je treba še zbrusit pa polakirat. + gromozanski problem je nastal ker se mi je ob stisku bosanka 2 mač upognila in začela pokat, tk da je treba prešo okrepit s prečnimi kladami (četrtek) :/.

Comments are closed.