Posted on 10 komentarjev

Kako odpraviti škripanje podvozja na longboardu ali skateboardu

Kako odpraviti škripanje podvozja na longboardu / skateboardu

Da tvoj longboard ali skateboard ne bo slišati, kot kakšna račka, si poglej tale butast video in se nauči kako odpraviti škripanje podvozja. V video povem, da gre za škripanje v gumicah, kar je skoraj nepravilno. Škripanje pravzaprav prihaja iz “pivot cup-a”, ki pa je v mojem primeru izdelan iz gume.

Za ta hitri servis potrebuješ skate tool, milo in košček WC papirja ali robček. Snameš podvozje, pivot spucaš in ga namažeš z milom, vse skupaj namontiraš nazaj na dilo. To je to! Simpl ko pasulj :)

Zdaj poznaš ta enostaven trik in tvoje akse bojo vedno, kot nove :)

Vidimo se na klancu!

Mihael

10 thoughts on “Kako odpraviti škripanje podvozja na longboardu ali skateboardu

 1. Super video in trik! Hvala!

  1. Hvala Tilen! Ti ga bom nakazal danes… Haha! :)

 2. Dobra fora ampak vam svetujem da namesto mila uporabite vosek od sveče, ker je odporen na vodo in vam več časa ne bo potrebno mazati.

  Se vidimo na green skate 2015

  1. Rok, huda ideja! Naslednjič namesto mila probamo z voskom :)

  2. Vosek deluje! Nč ni škripal učer ;)

 3. Živjo, sem to naredil včeraj…Vse super dela ampak ko sem vse skupaj nazaj sestavil se mi podvozje vedno toliko obrne da dobim WheelBite kljub temu da sem zategnil isto oz. mogoče še malo več imam WheelBite. Zdej pa me zanima kako so lahko v 15min gumice toliko spustile!?!
  Če kdo ve kar koli o tem naj mi sporoči!
  Longboard: Dusters California QUIVER

  1. Sliši se čudno, ne vem zakaj bi se karkoli spremenilo. Edino kar mi pade na pamet je to, da mogoče gumice (bushings) nisi vrnil nazaj tako, kot so bile. Verjetno imaš eno “barrel”, ta mora biti boardside in pa drugo “cone”, ki pa mora biti roadside in sicer tako, da širši del gumice sloni na podvozju.

 4. Živjo, šeenkrat sem pregledal board pa je vse tako kot je bilo na začetku. Opazil pa sem tudi, da se rolka ko zavijem v ovinek ne poravna točno na sredino, malo čudno ker prej je bilo vse normalno… Razmišljam da bi probal kakšne trše gumice…

  1. Predlagam enako… probaj trše.

   1. genijalno kako pa podmažeš ležaj ko ga spucaš? ima kdo kak dober predlog kje dobiti poceni mast za ležaje?

Comments are closed.