Posted on 1 Comment

GOG downhill podvozja

Pri  “Pavel Skates” iz Nemčije, kjer se ukvarjajo z izdelavo skateboardov že od leta 1983, izdelujejo tudi “GOG” (Gang Of Germany) precizna podvozja za slalom in downhill.

GOG Big Brother

gog big brother

Prva downhill precizna podvozja, s katerimi so predstavili novo linijo izdelkov so bili samo “hangerji”, ki so kompatibilni z platami (baseplates) nekaterih drugih proizvajalcev – Randal, Paris, Force, Magun, Pogo. Par hangerjev (GOG Big Brother) širine 200 mm  je možno kupiti že za 150,00 EUR, kar je cenovno ugodna varjanta za tiste, ki si za za svoje downhill podvige želijo imeti nekaj bolj zanesljivega. Veljajo za najnižja podvozja na tržišču in jih je možno obrniti (flippable), s čimer se jih spusti za še dodatnih 7mm (privzeti kot kingpina je 45 stopinj). Hangerje je možno naročiti z “bushingi” ali pa s krogljičnimi ležaji.

GOG Big Brother 2

Druga različica (BB2) pride v kompletu s 45 stopinjskimi platami, prav tako precizno (CNC) izrezanimi iz kakovostnega aluminija, ki imajo dovolj lukenj za namestitev na 3 različne medosne razdalje. Baseplate ima v pivotu krogljični ležaj za natančneje zavijanje in daljšo obstojnost. Hangerja je možno naročiti v dveh dolžinah, 180mm ali 200mm. Prav tako ju je možno obrniti. Cena za komplet dveh je okrog 300,00 EUR.

GOG Big Brother 3

gog big brother 3

Tretja različica je zelo prilagodljivo precizno downhill podvozje. Ima vse lastnosti BB2 s tem, da je plato možno nastaviti na kar 4 različne medosne razdalje in pa, kot hangarja je nastavljiv – od 30 do 60 stopinj. Znatna razlika je tudi v ceni, saj so ta kar precej dražja in stanejo okrog 460,00 EUR.

V kolikor se odločate za nakup, ne pozabite tudi tega, da si boste morali nabaviti kompatibilne “barrel” bushinge, kot so Eliminator, Stimulator ali Jim-Z.

1 thought on “GOG downhill podvozja

  1. http://www.youtube.com/watch?v=CxAZom6ezB0

    Ful dobra predstavitev od octane sports. Bolj hands on predstavitev. Upam, da jih mi dobimo kdaj za sprobat.. Hangerji me že kar nekaj časa vlečejo :)

Comments are closed.