Posted on 3 komentarji

DIY modifikacije / parte duo – vizir čelade

Ker se vztrajno približuje dan, ko ga bomo mogli šibat ne samo s hitrostjo zvoka, niti s hitrostjo svetlobe, ampak s hitrostjo vonja(full hitro) sem se odločil, da si naredim zaščito za svoj prelep obraz!

Vse potrebščine za izdelavo, razen prozorne plastike imate skoraj 100% doma. Potrebujete ene konkretne škarje, list papirja, svinčnik pa še kako ravnilo.

To plastiko sem jaz nabavil v Mladem tehniku, vsaj zdi se mi, da se mu tako reče…v BTC-ju pod Emporiumom.
Zadeva je stala 3.nekaj €, vzel sem pa 0.5mm debelo.
Pa začnimo!

En A4 list nalepiš na čelado, tak da pokriva vsaj pol odprtine in označiš sredino na listu.

Potem vzameš svinčnik in lepo narahlo barvaš z njim po robu,  kater se bo potem lepo videl na listu.

Ko odlepiš list do s čelade, bi naj zgledalo nekaj takega. Zrisane črte še potem samo povdariš s svinčnikom.

Te prozorne plastike so ponavadi lepo zaščitene z nekimi folijami, da se ne že v trgovini ne poravsajo, na te pa se da tudi lepo risat. Na folijo prvo narišemo eno ravno črto, ki bo predstavljala polovico,  obliko izrežemo iz papirja in prerišemo na folijo-obe strani :D Na žalost pa nisem človek, ki bi kaj veliko vnaprej razmišljal…

…in sem pozabil narisat “ušeske”, skozi katere bo pritrjen vizir na čelado. Pokrovček objektiva mi je služil kot šablona za te.

Dodani ušeski pa malo zajebancije zraven :D Zopet sem pozabil razmišljat vnaprej in nisem narisal nič dodatka okrog vizirja, če bi slučajno kiksnil še kaj kasneje…na srečo sem opazil predno sem izrezal.

Izrezano in označene luknje za pritrditev vizirja…luknje sem pol kar s škarjami nardil.

Evo, zmontirana zadeva z dodanimi ježki ob straneh, da lepo stisnejo vizir k čeladi in ga obenem držijo, da se ne odpre. Ta velcro trak je neka mistična zadeva, vsi ga nekak mamo pa noben ne ve točno kje se ga dobi. No,  jaz ga še mam malo, če kdo rabi, drugače pa je to velcro trak za pritjevanje kitarskih efektov na kake dile, da lahk pol tacaš po njih. 5m ga drugače stane 10€.  Vizirja na koncu nisem nič več naknadno obrezoval, ker se je že sprve kar dobro izšlo.

In ja, tudi odpret se ga da! :)

Če je kdo še bolj ghetto kot jaz lahk gre v kak supermarket, kupi 2l nečesa v plastenki in potem uporabi plastiko od plastenke kot vizir. Lahk pa potem še malo spimpaš vizir in nalepiš prek folijo za zatemnjevanje avtostekel al pa kaj takega(ne odgovarjam, če se kdo zarad slabe vidljivosti v kako drevo zakanta).

To je to, vsa umetnost!

 

Stay tr00, stay ghetto!

rokenrol

3 thoughts on “DIY modifikacije / parte duo – vizir čelade

  1. Brutala! Upravo ovako nešto mi treba :)

  2. Zakon si to naredil :). Nekako tako kot jaz. Sam si dobr to plastiko najdu.. Sploh nisem pomislil, da bi tam gledal..

  3. @Zed: Da, stvarno je brutalan :D Vidjet češ uživo na Kureščku. Vidimo se!

    @Miha: Ma ja, sej moji modelarski dnevi so že tudi malo mimo, sem pa bil zadnjič z Meto tam, ko je kupovala neko sranje za makete(fax pa to), pa se s kotičkom očesa zapazil te zadeve :D Bomo vidli kolko bo cvililo okrog ušesov zarad tega.

Comments are closed.