Posted on 1 Comment

Bustin Longboards – IBACH 40

“Bustin Longboards” je že znano podjetje iz New Yorka (ZDA), ki je v svojem koncu očitno zelo popularno med “kruzerji”. Do sedaj smo v njihovih kolekcijah lahko videli samo dile za kruzanje letos pa se bojo očitno s svojo novo dilo prebili med ostale velike firme. Predstavljamo vam novo freeride/downhill dilo iz Bustin-a “IBACH 40”.

Bustin Longboards Ibach 40

Bustin je to dilo naredil predvsem zaradi porasta popularnosti freeride-a – očitno so njihovi kupci prerasli samo poganjanje po ravnem :)
Ibach 40 se ponaša s kar nekaj dobrih lastnosti, ki pravzaprav niso nič novega, predstavi pa tudi nekaj inovacij. Možno jo bo naročiti v dveh različicah, 9 ali 10 plastno.

Dila je simetrične oblike in izdelana je prav tako kot večina freeride/dh skateboardov, iz kanadskega javorja. Platforma je znižana (dropana) za 1 inč – nižje težišče pomeni večjo stabilnost pri velikih hitrostih. Prav tako pa nižja platforma omogoča lažje poganjanje, kar je velika prednost, v kolikor z njo vsak dan greš do službe in nazaj domov :)

Bustin Longboards Ibach 40

Kar je pri tej dili zanimivo je to, da ima nekoliko zavihana konca (nose/tail) pa zaradi tega ni več omejena samo na “bombanje” in “slideanje” ampak omogoča lažjo izvedbo različnih trikov, pri Bustinu pa zatrjujejo, da je dila prav zaradi tega tudi nekoliko bolj odporna na udarce.

Še ena novost, ki so jo na tej dili implementirali je “Slide Rail System”. Pravzaprav bi težko rekli, da je inovacija njihova saj se je med longboarderji potreba po temu pojavila že nekaj časa nazaj, ni pa to prvič videno… Zareza ali kanalček ob robu dile, ki bo omogočala boljši oprijem noge pri izvajanju raznoraznih “slide-ov”  je vsekakor več kot dobrodošla lastnost saj vsi vemo kako grdo zna biti, ko ti noga zdrsne z dile in pristaneš direkt na hrbtu :)

Več o Bustin IBACH 40:
http://www.bustinboards.com/v/bustin_longboards_nyc_ibach_longboard.asp

1 thought on “Bustin Longboards – IBACH 40

  1. To je to ! :)

Comments are closed.