Posted on

Texas bombaši / Bombsquad

Bobmsquad Longboards je skate firma, kot ste lahko razbrali že iz naslova, iz mesta laso vihtečih, hitroprstnih slavnih revolverašev… in Chuck Norissa! :)

Kaj imata Chuck Noriss in Bombsquad skupnega? Vse kaže na neustrašnost, kajti Bombsquad je za razliko od večine longboard podjetij nastal kot striktno downhill orientirano podjetje.
Vse skupaj se je pričelo pred tremi leti z njihovim izdelkom “Bombsquad Noseguard”, saj so se, kot pravijo, naveličali izmaličevanja in nasplošnega uničevanja njihovih najljubših dil.

Slika 1: Bombsquad Noseguard

Koncept neuničljivosti so nato prenesli na višjo raven in se lotili izdelave aluminijastega longboarda “Bombsquad Saltflat”, ki je trda downhill dila z zanimivim rahlo stopnjičastim concaveom. “Bombsquad Saltflat” je tako težka in praktično neuničljiva. Ker je izdelava aluminijastega longboarda precej dražja, kot izdelava lesenega so se kasneje odločili izdelati tudi leseno različico tega modela.

Slika 2: Aluminijasti Bombsquad Saltflat

Slika 3: Leseni Bombsquad Saltflat

Bombsquad je pred kratkim predstavil svoji najnovejši kreaciji; Agent Orange in F-bomb.
Agent orange je downhill deska, ki je snovana na oldskul hot-rod način… povdari bistveno in opusti vse nepotrebno! Tako je nastala preprosta a zelo učinkovita downhill deska s klasičnim dizajnom.

Slika 4: Bombsquad Agent Orange

F-Bomb je njihova prva deska, ki ni oblikovana samo s hitrostjo v mislih, temveč tudi za freeride ljubitelje. Njen “drop through” dizajn jo spusti nižje k tlom in s tem olajša razne variacije slajdanja.

Slika 5: Bombsquad F-Bomb

over n` out
rokenrol!!!