Posted on 5 komentarjev

Kurešček cup 2011 – Poročilo

* Video dogodka bo objavljen kmalu…

Drugega in tretjega aprila se je na Kureščku nad Igom  zgodila prva slovenska uradna longboard downhill tekma Kurešček Cup 2011, ki jo je organiziral Longboard Magazin Slovenija v sodelovanju s Športnim društvom Drča. Registriranih je bilo kar 79 voznikov iz celotne Evrope, vreme je bilo dogodku naklonjeno, proga pa je bila že v petek pripravljena in je čakala na tekmovalce.

Odziv ljudi je bil neverjeten, še posebej za tekmo, ki se je odvijala prvič. Prišlo je namreč 58 longboarderjev iz vseh vetrov. Najdlje so pripotovali finski predstavniki. Kljub temu, da gre za premierni slovenski dogodek pa so tekmovalci, ki so se udeležili tekme več kot le amaterji. Večina jih ima že izkušnje iz preteklih tekmovanj, med tem ko so pa slovenski longboarderji tokrat prvič dobili priložnost sodelovati na pravi tekmi. Med tekmovalci so bile tudi 3 punce, 6 butboarderjev (classic ludge) ter slovenska sankaška reprezentanca (9 sanjkačev).

Dogodek pa ni bil zabaven le za tekmovalce. Pojavilo se je namreč kar veliko število gledalcev, ki pa so se v večini zbirali na zadnjem ovinku, kjer so tekmovalci največkrat padali. Odziv gledalcev in tekmovalcev je  bil zelo dober. Dogodek je bil sestavljen iz dveh dni, kjer je prvi dan omogočal prosti spust ter kvalifikacije, ki so jih merili s profesionalno opremo za merjenje časa, drugi dan pa se je odvila dejanska tekma.

Da pa je dogodek uspel pa gre velika zahvala tudi vsem sponzorjem, ki so resnično pokazali podporo dogodku. Sponzorji so, tako kot tekmovalci prihajali iz različnih koncev Evrope. Kot glavni sponzor se je izkazala slovenska skate trgovina Obsešen. Brez dvoma pa bi dogodek na takem nivoju težko speljali brez ostalih sponzorjov. Ti so Surf Rodz (ZDA), Sick boards (Nizozemska), GoPro (Slovenija), Quicksilver (Slovenija), Custom boards (Češka), Longboardalm.at (Avstrija), Cockta (Slovenija) ter Sikter (Slovenija).

Potrebno pa je omeniti tudi velik uspeh slovenskih tekmovalcev. Za vse je bila namreč to prva izkušnja, kar se tiče tekem v downhill longboardingu. Od štirih sodelujočih v tekmovanju so se kar trije prebili do osmine finala. Dosegli so: Matic Petrič -13. mesto, Jernej Podgoršek – 15. mesto, Jošt novak – 16. mesto ter Slavc Bakše – 24. mesto (izpadel v šestnajstini finala).

REZULTATI
URADNI REZULTATI TEKMOVANJA (XLS)

Kurešček Cup 2011

Zmagovalci  downhill longboard tekmovanja so bili:

 1. Patrick Christian Aldinger GER
 2. Daniel Gugel GER
 3. Sebastian Hertler GER

Zmagovalci butboard (classic luge) tekmovanja so bili:

 1. Robert Richter AUT
 2. Jan Profous CZE
 3. Alex LongboardAlm AUT

Najhitrejši sanjkači pa so bili:

 1. Petra Dragičevič SLO
 2. Tadej Dragičevič SLO
 3. Matic Dragičevič SLO

Foto galerija

5 thoughts on “Kurešček cup 2011 – Poročilo

 1. Na žalost nisem mogel biti v ekipi časomerilcev zaradi drugih obveznosti, se pa vidimio na naslednji dirki. Odlični ste!!!

 2. Kako so se pa kaj nasi odrezali…vedno se zasledi v press releasu oziroma porocilu vsaj nekaj najboljsih uspehov slovenskih riderjev…

 3. Smo dopisali… hvala za opombo…
  “Od štirih sodelujočih v tekmovanju so se kar trije prebili do osmine finala. Dosegli so: Matic Petrič -13. mesto, Jernej Podgoršek – 15. mesto, Jošt novak – 16. mesto ter Slavc Bakše – 24. mesto (izpadel v šestnajstini finala).”

 4. A bo tut naslednje leto?

 5. Mogoče… :)

Comments are closed.