Posted on

Domača stran slovenskih muzejev in galerij

Ker je “Longboard Magazin” kulturno ozaveščen imamo za vas tokrat nekoliko drugačno novost :)

Na spletnem naslovu www.museums.si je na voljo osrednji slovenski muzejski portal Museums.si. Na njem se z zbirkami, razstavami in aktualnimi dogodki predstavljajo slovenski muzeji in galerije.

Museums.si je namenjen tako strokovni javnosti, kot tudi vsem drugim, ki jih zanima delo in dogajanje v slovenskih kulturnih ustanovah. Poenostavlja pregled objavljenih zbirk in njihovo iskanje po različnih kriterijih. Omogoča enostaven pregled aktualnih in preteklih razstav. Indeks avtorjev pregledno predstavlja seznam avtorjev, katerih dela so na ogled, z izpostavljenimi avtorji pa želimo življenje in delo slovenskih kulturnih ustvarjalcev prikazati v sliki in besedi. Nastaja tudi pregled vseh slovenskih muzejev in galerij, ponudbo pa bogatijo še strokovni članki in publikacije.

Gre za največji tovrstni portal pri nas, na katerem si že lahko ogledate skoraj 20.000 predmetov iz številnih muzejev in galerij. Museums.si tako informira in poučuje, s tem pa skrbi za promocijo slovenske kulturne dediščine.