Posted on 1 Comment

ABSORB Freeride 2012

ABSORB Freeride 2012

Ste si kdaj zamišljali, da bi vozili po odlični cesti zaprti za promet?
Zdaj imate to priložnost!

ABSORB Freeride 2012

ŠD Planka in ABSORB Shop letos organiziramo prvi freeride dogodek eksluzivno namenjen vsem slovenskim longboarderjem in longboarderkam! Končno boste dobili priložnost, da se brezskrbno vozite po zaprti cesti in se družite z ostalimi longboard navdušenci!

Če si med tistimi, ki v longboardanju vidijo nekaj več, kot pa samo “kruzanje po mestu” je to dogodek katerega se enostavno moraš udeležiti, saj se nam možnost vožnje po zaprti cesti ne ponuja velikokrat, sploh pa ne po tako atraktivni, kot je The Vixen in ponavadi moramo za to potovati daleč ter odšteti kar nekaj denarja (pot + štartnina + hrana). Tokrat to priložnost imamo “pred nosom” in prepustiti jo bi bilo zares škoda.

Brez straha in sramu!

Če si začetnik in misliš, da “nimaš pojma” to ni ovira ampak odličen razlog, da se nam pridružiš in se naučiš kaj novega ter okusiš vožnjo po klancu, ki ni preveč zahteven, poleg tega pa bo na kraju dogodka organiziran tudi hitri tečaj na katerem te bomo naučili osnove in ti dali napotke za varno vožnjo. Prav na takih dogodkih se največ naučiš!

Proga “The Vixen”

Spust je dolg 2.4 km in primeren tudi za začetnike, saj lahko počasi karvaš in zaviraš do cilja. Tisti, ki že obvladate se boste kljub temu lahko spustili hitro in progo “zbombali” s konkretnih 70 km/h! Asfalt je sanjsko gladek, cesta pa vijuga skozi čudoviti kočevski gozd. Na progi bo na kritičnih mestih postavljena tudi zaščita (bale sena).

Obvezna zaščitna oprema

Ker gre za spust po klancu je obvezna zaščitna oprema čelada (po možnosti full-face) in slide rokavice. Svetujemo tudi uporabo kolenčnikov, komolčnikov in zaščite za hrbet (želva oz. back protector). V kolikor še nimaš zaščitne opreme jo lahko nabaviš v naši spletni trgovini Absorb.

Kdaj in kje?

“ABSORB Freeride 2012” bo potekal pri Osilnici (Kočevje) na popularni progi “The Vixen”,
08. avgusta 2012 od 10:00 – 18:00 ure.

Dogodek je BREZPLAČEN za člane ŠD Planka.
V kolikor še nisi član se lahko včlaniš na samem dogodku.
Več info o članstvu najdeš tukaj

Lokacija: Prikaz proge na Google Maps

Imaš vprašanje?

Za vsa vprašanja smo dosegljivi na telefonsko številko 070 715 576 (Mihael) ali na email naslov urednistvo@longboard.si

Obišči tudi Facebook stran dogodka.
Vidimo se kmalu na ABSORB Freeride 2012!!!

1 thought on “ABSORB Freeride 2012

  1. […] week ago our team went to Absorb longboard event – freeride in Osilnica, Slovenija. It sure took us a while, but here’s the video […]

Comments are closed.