Posted on

Tekmovalna sezona 2011

Letos bomo pisali zgodovino slovenskega longboardanja – pričeli bomo s tekmovanji :)
V sezoni 2011, od marca – septembra, bomo organizirali 3 tekmovanja na katerih se boste lahko zabavali in se pomerili v downhill skateboardanju. Ker tekmovanj pri nas še ni bilo (razen lanskoletnega amaterskega na KnK kampu) bomo pri izbiri prog pozorni na zahtevnost in dolžino, da bodo te ustrezale pisanim izkušnjam slovenskih riderjev.

Zakaj tekmovanja?

Poleg tega, da tekmovalnost pomaga pri razvoju tako posameznikovih veščin kot pri razvoju celotne športne scene so tekmovanja priložnost, da furamo brez skrbi za promet (cesta je v času tekmovanja zaprta za promet) in preizkušamo svoje meje v varnem in kontroliranem okolju. Poleg tega se bomo na tekmovanjih spoznavali, družili in zabavali, izvedeli kake novosti itn.

Primernost

Proge, ki smo jih izbrali so primerne tako za začetnike kot za tiste, ki že imajo nekaj izkušenj z downhillanjem. Zahtevnost prog bi lahko opisali kot “srednjo” in na nobeni tekmi letos usnjeni kombinezoni ne bodo zahtevani. Posamezen dogodek (tekmovanje) bo trajal vsaj 2 dni, kar pomeni, da bo vsaj en dodaten dan furanja pred tekmo, da boste lahko spoznali progo in se čimbolje pripravili za tekmovanje (trening).

Pravila

S pravilnikom zenkrat še ne bomo težili (ne sebi ne vam), vse bo razloženo sproti pred in tokom tekmovanja. Najbolj pomembno je, da se vpošteva voditelje tekmovanja kot tudi kontrolorje na progi, da ne pride do nepotrebnih incidentov. V času dogodka se po progi lahko vozi samo z dovoljenjem voditelja tekmovanja, ki spust posamezniku ali skupini odobri na štartu. Obvezna bo uporaba čelade (full face ali piskerček) in zaščitnih/slide rokavic. Tekmovanja se bodo lahko udeležili tudi mladoletni tekmovalci vendar bodo morali imeti uradno privolitev staršev – za to bodo pripravljeni posebni posebni obrazci za starše.

Prijave in štartnine

Na posamezno tekmovanje se boste morali prijaviti do zastavljenega datuma in pravočasno priskrbeti za plačilo štartnine, saj bo število udeležencev omejeno. Plačilu štartnine se na žalost ne moremo izogniti saj z organizacijo in izvedbo tekmovanja pridejo tudi stroški. V kolikor nas sponzorji ne zasujejo z goro denarja s katerim bomo lahko pokrili vse stroške bo štartnina za posamezno tekmovanje znašala približno 50,00 € (za enodnevni freeride pa 25,00 €).

Želiš sodelovati pri organizaciji?

Organizacija in izvedba tekmovanja ni “sprehod po parku” in potrebno je kar nekaj tega narest, da se vse skupaj izteče kot mora. V kolikor nam želiš priskočiti na pomoč in opravljati dolžnosti kontrolorja na progi te vabimo, da nas kontaktiraš na urednistvo@longboard.si.

Več informacij o prvem tekmovanju, ki bo na Kureščku (02./03. aprila) lahko pričakujete v naslednjih dneh…

Srečno vsem! :)