O spletnem mestu

Uvodna beseda

“Longboard Magazin” je skupina, ki deluje pod okriljem športnega društva Planka z namenom razvoja in promocije longboardanja kot športne discipline, informiranja javnosti o dogodkih, svetovanja pri nakupu in uporabi opreme ter organiziranja športnih srečanj, tekmovanj in tečajev.

Zgodovina

Zgodba sega nazaj v leto 2007 (vsaj tako mislimo), ko je Mlins postavil prvi slovenski forum za longboarderje in ga poimenoval “Slongboards”. Na njem smo se končno povezali in spoznali, pričeli skupaj bombat klance. Thanks Mlins! V času zbiranja poguma na vrhu klanca ob ne tako mrzlem pivu so padale raznorazne ideje o tem in onem. Tako se je porodila ideja, da bi ustanovili šprtno društvo “Slongboards” vendar seveda ta ideja ni porodila sadov. Med tem časom smo postavili spletno mesto “slongboards.com”, ki je bilo namenjeno vsem rajderjem, da lahko objavljajo svoje fotografije, video posnetke, zgodbice in podobno. Zaradi pomanjkanja časa (raje smo zunaj in furamo, kot pa, da visimo pred zaslonom) se projekt ni izkazal za uspešnega. Z Maticom sva se nekaj časa trudila, da bi še kaj objavljala vendar glede na to, da je sama spletna stran bila nekoliko neprimerno zastavljena sva oba kmalu vrgla puško v koruzo. Prva objava na slongboards.com je bila dodana 14.02.2009 zadnja in verjetno najbolj pomembna pa 04.08.2009, ki je bila predstavitev prvega “KnK Longboard Kampa”. Sam sem o zadevi veliko premišljeval in se odločil, da zadeva ne more ostati na tem ter pričel z idejo o online longboard magazinu, ki se bo nahajal na naslovu “longboard.si”. Od tukaj naprej pa se še ne ve kako in kaj.

[Posodobitev, 11. april 2015]
Vse do polovice leta 2013 je Longboard Magazin ekipa delovala uspešno in organizirala številne sešne ter promovirala longboardanje. Ko je spletna stran zaradi določin okoliščin prenehala z delovanjem je vsa aktivnost potekala preko Facebook strani, ki je dobro poznana evropski longboard sceni. V tem času “nedelovanja” se na slovenski longboard sceni ni zgodilo veliko novega. Zato sem se z letom 2015 odločil spletno stran ponovno aktivirati v upanju na boljši odziv in sodelovanje slovenske longboard skupnosti. Odziv je več kot presenetil, prav tako pa smo med nekaterimi longboard skupinami že uspeli identificirati skupne cilje in pričeli z izvajanjem aktivnosti. Prelomni dogodek je GreenSkate Slovenija 2015 katerega organiziramo s skupnimi močmi, neprofitno. Za ta projekt in sodelovanje sta se še posebej zavzela Niko Črepnjak in Miha Borec, člana društva Grabit, ki aktivno promovirata longboard sceno na mariborskem koncu.

[Posodobitev, 12. maj 2015]
Sezona 2015 se je začela z rekordno udeležbo (90) na longboard tečaju oz. sešnu v Tivoliju, ki je potekal 6. maja. Tečaj izvajamo že od leta 2009 in je brezplačen za vse, ki jih longboard zanima tako ali drugače. Več o longboard tečaju.

Namen

Namen spletnega mesta “Longboard.si” je promovirati longboardanje (longboard skateboarding) kot zelo zanimiv in atraktiven šport, ki je lahko precej adrenalinski in nevaren ali pa le rekreacija ter zabaven način preživljanja prostega časa. Na “Longboard.si” bomo objavljali novosti iz Slovenije in tujine, pisali prispevke o dogodkih… skratka vse kar se tiče longboardanja in še več. “Longboard.si” naj bi bil tudi vir uporabnih informacij, ki bojo začetnikom kot tudi naprednim športnikom olajšal izbiro primerne opreme. Je tudi spletno mesto na katerem lahko zdravimo frustracije zaradi slabih vremenskih razmer, ki so nas kot ponavadi presenetile ravno ob koncu tedna.

Sodelovanje

V kolikor je nekdo zainteresiran za sodelovanje je več kot dobrodošel. Veseli bomo novic, prispevkov, videov, fotografij in ostalih koristnih informacij. Vse zainteresirane vabimo, da nam napišejo kaj lepega na urednistvo@longboard.si, kot odgovor pa lahko pričakujete pojasnila glede poteka sodelovanja ali pa celo povabilo na kavo, pivo, sok…

Kontakt

Mihael Zadravec
Telefon: +386 70 253 495
e-pošta: urednistvo@longboard.si