Posted on

Loaded Sama

Loaded se je v zgodovino že vpisal kot eden večjih in močnejših proizvajalcev longboardov na svetu. Kar jim daje prepoznavnost je odličen PR, marketing ter seveda njihova flota longboardov, ki zadnje časa kar lepo raste.

Daljnega leta 2007 je Loaded na trg poslal dilo Dervish, ki je postal eden njihovih močnejših adutov, katerega slavi je ogromno doprinesla takrat še zelo močna ekipa njihovih riderjev.

Pet let po izdaji Dervisha pa na trg prihaja Sama. Tu ne gre za popolnoma nov izdelek. Sama je namreč nadgradnja že sivolasega Dervisha. Da bi Sama konkurirala novemu valu freestyle dil ima sedaj dva kicka, povečali pa so tudi konkavo in s tem odprli vrata tudi hitrejšemu freeride-u.

(vir: http://loadedboards.com)

Tako kot ostali Loadedovi longboardi, bo Sama prišla vem v treh trdotah (flex 1 do flex 3), ki bodo vplivale na prožnost longboarda. Sama tudi ohranja camber Dervisha, saj je še vedno v osnovi narejena za karvanje. Bojda pa naj bi prenašala 75mm koleščka brez kakršnega koli wheelbite-a.

Sama torej deluje kot precej zanimiva stvaritev, čeprav je ponudbe podobnih dil že ogromno. Morda je čas, da Loaded že izda svojo, počasi že mitsko, freeride/downhill dilo.

(vir: http://loadedboards.com)