Posted on

Greenskate Slovenia 2011

Longboard Magazin je že drugo leto zapored zbral longboarderje v namen, da se pokažejo na dan zemlje in s tem opozorijo na to, da je za naše okolje potrebno skrbeti ter da je longboard lahko več kot le hobi in se odlično obnese tudi kot prevozno sredstvo.

GreenSkate Slovenia 2011

Pot, ki smo jo obrali je bila podobna lanski. Zbrali smo se na koseškemu bajerju ter se v soncu podali proti centru Ljubljane. Od tam smo odrinili proti Črnučam, se vmes ustavili v parku na Železni cesti, kjer smo nekaj časa zganjali vragolije na igralih ter na prijetnem klančku, ki je bil pisan na kožo tistim, ki so hoteli pokazati svoje sposobnosti stand-up slajdanja. Pot nas je nato vodila do Stožic, kjer smo se ponovno ustavili na super klančku, kjer so se nekateri prvič preizkusili v slajdih ter v vožnji po strmini, nekateri so le uživali na travniku. Do cilja, glavnega klančka za bencinsko črpalko na koncu Črnuč pa nas je čakala kratka peš pot po makedamu. Na cilju smo preživeli ostanek dneva, dokler nas ni pregnala utrujenost in vedno slabše vreme.

Od začetne skupine, ki je bila kar velika, nas je na koncu ostalo malo manjše število, kar pa nam ni preprečilo uživancije. Lepo je bilo tudi videti mlajše obraze med longboarderji. Bodite pozorni na novo generacijo slovenskih longboarderjev! Do takrat si pa oglejte slike iz tega lepega dne.

Video

Galerija slik: Greenskate Slovenia 2011