Posted on

Eastbourne Speed Days je odpovedan

Na mestnem svetu mesta Eastbourne so se odločili, da tekmovanja Eastbourne Speed Days ne bodo več podpirali – tekmovanje vsaj za letos odpade. Do težav je prišlo seveda zaradi pomanjkanja denarja (vsaj taka je razlaga) saj je lansko leto ravno pred pričetkom tekmovanja glavni sponzor odstopil od sodelovanja. Takrat je mesto Eastbourne priskočilo na pomoč in podprlo event vendar se jim ta investicija letos očitno ne izplača :)

V celi zgodbi je zanimvo to, da je mesto po prvem tekmovanju bilo z vsem skupaj tako zadovoljno, da so celo obnovili cesto na kateri je tekmovanje potekalo (porabili naj bi 35,000 funtov), dve leti za tem pa so vse skupaj ukinili. Naj spomnimo, da ne gre za neko brezveznarijo ampak cenjeni dogodek, tekmovanje v seriji svetovnega kupa, na katerem je tekmovalo več kot 200 riderjev in katerega je obiskovalo tudi po več tisoč gledalcev dnevno!

En velik buuuuuaaaa!!! za tiste, ki so temu tekmovanju naredili konec in so tistim, ki še nismo imeli priložnosti tam furati uničili sanje :)