Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Longboard.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine Longboard.si, obveznosti in pravice uporabnika ter urejajo odnos med Longboard.si (ponudnikom) in uporabnikom (kupcem). Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila.

S spletno trgovino Longboard.si upravlja podjetje Longboard Media d.o.o., Dunajska cesta 105, 1000 Ljubljana, matična številka 7269595000, davčna številka 47721146, ki je tudi ponudnik storitev spletnega poslovanja.
Z uporabo spletnega mesta Longboard.si uporabnik soglaša z vsemi določbami, ki so navedene v pogojih poslovanja. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da prenehate z dostopanjem do spletne strani.

Splošni pogoji so sestavni del medsebojnega pogodbenega razmerja o dobavi blaga med ponudnikom in uporabnikom, razen v primeru, če se ponudnik in uporabnik dogovorita drugače. Z naročilom v spletni trgovini uporabnik potrjuje, da v celoti razume in sprejema splošne pogoje. Nakup v spletni trgovini preko navedenih povezav je omogočen tako obiskovalcem spletnega mesta, kot tudi registriranim uporabnikom.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno ali daljši čas motile uporabo.

Podatki o podjetju

Podjetje: Longboard Media d.o.o.
Naslov: Dunajska cesta 105, 1000 Ljubljana – Slovenija
Matična številka: 7269595000
Davčna številka: 47721146
Transakcijski račun: SI56 0510 0801 5788 294 pri ABANKA d.d.
Telefonska številka: +386 70 253 495
E-poštni naslov: urednistvo@longboard.si

Uporabnik (kupec) in uporabniški račun

Storitve spletne trgovine lahko koristijo tako obiskovalci, kot registrirani uporabniki. Obiskovalci pri oddaji naročila vnesejo svoje ime in priimek, naslov, telefonsko številko in elektronski naslov. Ob oddaji prvega naročila, obiskovalec spletne trgovine postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa, če potrdi Splošne pogoje poslovanja.

V primeru, da se obiskovalec odloči za registracijo v sistem, vnese svoje uporabniško ime, ki je enako njegovem imenu in priimku, svoj elektronski naslov in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika se nedvoumno določa in povezuje z vnesenimi podatki. Z registracijo v sistem, obiskovalec spletne trgovine postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa, če potrdi Splošne pogoje poslovanja.

Za potrebe poslovanja ponudnik ob vaši registraciji zbira naslednje podatke:
– ime in priimek
– naslov in kdaj bivanja
– elektronski naslov
– geslo v skriti obliki
– ostale podatke, ki so navedeni na obrazcu ob registraciji.

Ob registraciji se uporabnik odloči, ali želi prejemati e-obvestila in potrdi seznanitev in razumevanje Splošnih pogojev poslovanja. S potrditvijo polja »Želim prejemati e-novice« se uporabnik strinja, da družba Longboard Media d.o.o., Dunajska cesta 105, 1000 Ljubljana, hrani podatek o njegovem elektronskem naslovu in ga obdeluje do pisnega ali elektronskega preklica (odjava od e-novic) v raziskovalno in tržno komunikacijske namene. Varstvo osebnih podatkov je zagotovljeno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, Ur.l.RS št. 94/2007).

Če uporabnik želi kadarkoli kasneje spremeniti svoj naslov elektronske pošte, mora zahtevek za to poslati na elektronski naslov urednistvo@longboard.si. Sprememba uporabniškega elektronskega naslova se izvede isti ali najkasneje naslednji delovni dan. Uporabnik je ob tem obveščen preko elektronske pošte. Uporabnik mora potrditi svojo seznanjenost s spremembo.

Uporabniški račun
Pri registraciji v sistem spletne trgovine se ustvari uporabniški račun, ki omogoča koriščenje storitev spletne trgovine, hitrejši in boljši postopek naročanja izdelkov, popoln spletni pregled trenutnih in preteklih naročil, shranjevanje priljubljenih izdelkov, spreminjanje osebnih podatkov, podatkov o dostavi in podatkov o izstavljanju računov, kot tudi prejemanje obvestil o novostih in akcijah preko elektronskega naslova, od katerih se lahko kadarkoli odjavite. Zgoraj navedene ugodnosti ne veljajo za neregistrirane obiskovalce.

Transparentnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da uporabniku pred registracijo, preden ga bo zavezovala pogodba, zagotovi naslednje informacije:
– podatke o podjetju, ki je upravljatelj spletnega mesta in ponudnik izdelkov,
– kontaktne podatke, ki uporabniku (kupcu) omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom (elektronski naslov in telefonska številka)
– bistvene lastnosti blaga, ki je predstavljeno na spletnem mestu (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), kot tudi rok veljavnosti tega podatka,
– zalogo artiklov
– pogoje dostave blaga, kot tudi način, kraj in rok dostave,
– cene, ki so jasno in nedvoumno določene in iz katerih je razvidno prikazano, če že vsebujejo davke,
– stroške prevoza in druge dajatve,
– načine plačila, dostave ali izpolnitve,
– rok v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
– pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi oz. službi za pomoč strankam.

Ponudba izdelkov

Ponudba izdelkov prikazanih v spletni trgovini Longboard.si se lahko hitro in pogosto spreminja. Ponudnik si prizadeva jasno in temeljito predstaviti osnovne značilnosti izdelkov, ki so navedene na embalaži ali drugem nosilcu, zato ponudnik ne more odgovarjati za morebitne napake v podatkih.

Ponudnik si za predstavitev izdelkov prikazanih na spletnem mestu prizadeva pridobiti ustrezni slikovni material, ki se estetsko ali delno razlikuje od originala, vendar ne vpliva na kvaliteto in specifikacijo samega izdelka.

Prodajna ponudba in akcije so namenjene končnem potrošniku in velja za običajne količine nakupa iz zalog prodajnega prostora. Ob količinah, ki ne ustrezajo navedeni zalogi, prodajalec lahko zavrne naročilo oziroma spremeni količino naročila s predhodnim obvestilom uporabnika na njegov zavedeni elektronski naslov.

Postopek nakupa
Registrirani uporabniki imajo možnost naročanja izdelkov, ki so prikazani v spletni trgovini Longboard.si. Postopek nakupa je enostaven, faze naročanja pa si sledijo v naslednjem zaporedju:
– Izbranim artiklom določi količino, barvo in velikost, nato jih dodaj v svojo nakupovalno košarico s klikom na gumb “Dodaj v košarico”.
– V desni orodni vrstici se prikažejo artikli, ki so dodani v nakupovalno košarico.
– S klikom na “Prikaži košarico” je omogočen pregled izbranih artiklov. Le te lahko poljubno odstranite iz nakupovalne košarice z gumbom, ki je prikazan ob izdelku.
– Ob vsaki spremembi količine v nakupovalni košarici, mora kupec s klikom na gumb “Posodobi košarico” vsebino košarice posodobiti za izpis pravilne količine in cene izdelkov.
– S klikom na gumb “Nadaljuj na blagajno” se odpre novo okno z obrazcem o podatkih plačnika, katerega mora kupec pred zaključkom nakupa pravilno izpolniti. Sočasno je v tem oknu prikazana tudi vrsta in količina izdelkov, kot tudi njihova cena in skupni znesek.
– Po izpolnitvi obrazca s podatki plačnika izberite način plačila. Izbirate lahko med neposredno bančno transakcijo ali plačilom po povzetju.
– Svoje naročilo zaključite s klikom na gumb “Zaključi nakup”.
– Če je bilo vaše naročilo uspešno zaključeno, boste na svoj elektronski naslov prejeli sporočilo o potrditvi nakupa s podrobnostmi naročila.
– Ponudnik vam bo naročeno blago pripravil in odpremil v najkrajšem možnem času po prejetju plačila.

Naročilo

Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo na elektronski naslov, ki ga je podal ob registraciji.Poslano elektronsko sporočilo vsebuje informacijo ali je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

Prodajna pogodba med ponudnikom (Longboard.si) in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko ponudnik uporabniku po oddaji naročila pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot tudi za kupca.

Uporabniku so na spletni strani Longboard.si, v njegovem uporabniškem računu vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Prodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Uporabnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem uporabniškem profilu.

Dobavljivost
Ponudnik po prejetju naročila preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma ga z razlogom lahko tudi zavrne. Za namen preverjanja podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave, lahko ponudnik pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Pri dobavi artiklov, ki jih ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, ki je potreben, da dobavitelj dostavi artikel do ponudnika.

Če je dobavni čas zelo dolg in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku preko elektronske pošte ali telefonske številke. V takšnem primeru bo ponudnik artikel odstranil iz naročila in kupcu vrnil morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca dobavil ali pa celotno naročilo storniral.

Če dobavitelj ponudniku ne potrdi dobavljivosti naročenega blaga najkasneje v roku treh mesecev o dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve, naročilo kupca preneha veljati.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– Plačilo z gotovino po povzetju (dostavni službi se kupnina in vse morebitne dodatne stroške plačajo z gotovino oz. na načine, ki jih njihov sistem omogoča; dodatni strošek pri plačilu po povzetju se obračuna po veljavnem ceniku Pošte Slovenije in sicer znaša 1,05 EUR)

– Bančno nakazilo z UPN nalogom (bančno nakazilo po oddanem naročilu izdelkov je potrebno izvesti v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun podjetja; če uporabnik (kupec) ne izvede plačila v danem roku, se njegovo naročilo izbriše)

Pri obeh načinih plačila veljajo naslednji pogoji:

– Plačnik mora plačilo izvesti v roku največ treh delovnih dneh od datuma oddaje naročila oziroma od prejetja prvega elektronskega sporočila ponudnika o statusu njegovega naročila.

– Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila, razen če se ponudnik in uporabnik dogovorita drugače (z odobritvijo ponudnika).

Plačilo po povzetju

Spletno mesto Longboard.si ponuja možnost plačila po povzetju. V primeru, da v plačilnih možnostih med oddajo naročila izberete “plačilo po povzetju” boste primorani plačati tudi stroške, ki so povezani s plačilom blaga po povzetju.

Dostava blaga je brezplačna, vendar boste skupni znesek naročila in dodatni stroške “plačila po povzetju” plačali kurirju ob prevzemu pošiljke na domu. Strošek provizije, ki se navezuje na “plačilo po povzetju” se obračuna po veljavnem ceniku Pošte Slovenije in sicer znaša 1,05 EUR.

V primeru, da vas v času dostave ni na navedenem naslovu, boste v poštni nabiralnik prejeli obvestilo o dostavi. Naročene izdelke lahko v takšnem primeru plačate in prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije.

Bančno nakazilo

Bančno nakazilo po oddanem in potrjenem naročilu izdelkov je potrebno izvesti v roku 3 delovnih dni na transakcijski račun ponudnika (naveden zgoraj) preko UPN naloga.

V trenutku, ko je vaše plačilo zavedeno na bančnem računu ponudnika, se vaše naročilo zaključi, naročeni artikli pa odpremijo na vaš naslov.

Prosimo, da pri plačilu na naš bančni račun poleg zneska in vaših osebnih podatkov nevedete tudi številko naročila (sklic) in ime, pod katerim je bilo naročilo izdano.

Pridržek lastninske pravice

Pridržujemo si lastninsko pravico na prodane izdelke. Le ti ostajajo last ponudnika tudi po tem, ko so vam izročeni, vse dokler uporabnik (kupec) ne poravna kupnine zanje v celoti.

Izdaja računa

Ponudnik uporabniku pošlje dobavnico in račun v elektronski obliki. Na dobavnici in računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški povezani z nakupom.

Uporabnik (kupec) je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov na izdanem računu in o morebitnih napakah, najkasneje v roku 3 dni, obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

Cene

Vse cene prikazane v spletni trgovini Longboard.si so izražene v evrih (EUR) in vsebujejo 22% davek na dodano vrednost (DDV). Vse prikazane cene na spletnem naslovu se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Cene veljajo v trenutku oddanega naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebaj označena. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Po izvedenem naročilu, se sklene kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem, v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila s poslanim elektronskim sporočilom na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji poslovanja obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Kjub prizadevanju ponudnika za zagotavljanje najbolj točnih podatkov, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V takšnem primeru ali v primeru, da se cena blaga spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode in morebitne akcije se ne seštevajo. Uporabnik spletne trgovine ima dostop do nakupa izdelkov po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike so na spletnem mestu označene kot takšne in so vsakokrat opisane.

Dostava

Kupljeno blago uporabnika na spletnem mestu Longboard.si se pripravi in odpremi v najkrajšem možnem času. Priprava na dostavo in odprema naročila dostavni službi se izvede takoj, ko uporabnik na svoj elektronski naslov prejme obvestilo, da je naročilo v izvedbi.

Kupljeno blago se odpremi v dveh, najkasneje v osmih delovnih dneh od datuma plačila naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odprema blaga ne izvaja. Ponudnik v dogovorjenem roku artikle pripravi in odpošlje.

V primeru, da se uporabnik (kupec) pravočasno odloči za preklic naročila, mora ponudnika o tem nemudoma obvestiti na elektronski naslov urednistvo@longboard.si ali na telefonsko številko +386 70 253 495.

Če je bilo naročilo v tem času že odpremljeno, pošiljko uporabnik zavrne dostavni službi. V takšnem primeru se vračilo kupnine vrne uporabniku, ko ponudnik prejme vrnjeno blago oziroma ko kupec predloži potrdilo o vračilu. Če uporabnik v roku 14 dni od prejetja obvestila o dostavljeni pošiljki ne prevzame blaga, se šteje, da je kupec naročilo preklical.

Dostavo pošiljk izvaja Pošta Slovenije, ki svoje storitve opravlja v skladu s svojimi splošnimi pogoji. Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.

Stroški dostave
V vseh primerih, ne glede na znesek nakupa, razen, če je navedeno drugače in je uporabnik o tem ustrezno obveščen, je dostava brezplačna.

Pri načinu plačila po povzetju je uporabnik (kupec), kljub brezplačni poštnini, dolžan pokriti dodatni stroške “plačila po povzetju” katere skupaj s kupnino poravna z dostavno službo ob prevzemu pošiljke na domu. Strošek provizije, ki se navezuje na “plačilo po povzetju” se obračuna po veljavnem ceniku Pošte Slovenije in znaša 1,05 EUR.

V primeru, da vas v času dostave ni na navedenem naslovu, boste v poštni nabiralnik prejeli obvestilo o dostavi. Naročene izdelke lahko v takšnem primeru plačate in prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije.

Čas dostave
Čas dostave prikazan na spletnem mestu Longboard.si se nanaša na čas, ki ga potrebuje dostavna služba za dostavo pošiljke. Čas dostave je odvisen od razpoložljivosti zaloge izdelkov, načina in kraja dostave.

Dobavni rok je seštevek časa, ki je potreben za pripravo blaga na pošiljanje in časa, ki je potreben, da pošiljka prispe.

Izdelki bodo dostavljeni na naslov uporabnika v roku najmanj 3 in največ 14 dneh od datuma naročila oziroma od datuma izvedenega plačila. V primeru kakršnih koli sprememb o času dostave, uporabnik na svoj elektronski naslov prejme elektronsko sporočilo v katerem je naveden predviden rok dostave naročila.

Zaradi različnih dobavljivosti izdelkov je naročilo lahko razdeljeno na več pošiljk, ki se odpremijo delno ali hkrati.

Odstop od pogodbe

Uporabnik oziroma kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno ali elektronsko sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Uporabnik (kupec) nima pravice do odstopa od pogodbe za nakup blaga, ki niso primerni za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl pečat (kozmetični izdelki ipd) ter v drugih primerih, ki so določeni z Zakonom o varstvu potrošnikov. Prav tako uporabnik nima pravice do odstopa od pogodbe, če vsota plačil, ki jih mora uporabnik opraviti na podlagi pogodbe, ne presega 20 EUR.

Pravica do preklica
Zahtevek za odstop od pogodbe uporabnik (kupec) pošlje na elektronski naslov urednistvo@longboard.si ali po pošti na sedež družbe, na naslov Longboard Media d.o.o., Dunajska cesta 105, 1000 Ljubljana, s pripisom “Spletna prodaja – preklic”.
V primeru odstopa od pogodbe mora uporabnik (kupec) prejeto blago vrniti po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Uporabnik (kupec) mora ponudniku v takšnem primeru blago vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži, z vso spremljajočo dokumentacijo in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, poškodovano, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe, opraviti sme le ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa o navedenega, se šteje za uporabo artiklov in pomeni, da je kupec s tem izgubil pravico do odstopa od pogodbe. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za vrnjeno blago, izpolnjen obrazec za vračilo in osebne podatke.

Stroški vračila
Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Kupec mora blago vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil je izvedeno takoj, ko je le to mogoče, najkasneje v roku 14 dni od tedaj, ko ponudnik prevzame vrnjeno blago. Zaradi zagotavljanja točnosti in pravočasnosti vračila ter evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z vrednostnim bonom ali z nakazilom kupnine na transakcijski račun kupca. Metodo vračila plačila izbere kupec sam preko elektronskega sporočila na urednistvo@longboard.si. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Vračilo naročila v sklopu promocij
Pri odstopu od pogodbe, kjer je uporabnik koristil bonus, vrednostni bon, kodo za popust ali promocijsko kodo, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Vračilo artiklov, ki so bili kupljeni v času akcijske ponudbe po končani oglaševalski kampanji ne prinašajo več ugodnosti. To pomeni, da je zahtevek za morebitni prihranek neveljaven.

Na transakcijski račun kupca se vrne le vplačani znesek, kupcu pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode.

Vračila naročil plačanih z darilnim bonom
V primeru, da je kupec plačilo opravil z vrednostnim bonom, se pri odstopu od pogodbe upošteva to kot plačilno sredstvo in se uporabniku vrne v enaki obliki, kot darilni bon, vplačani znesek (presežek vrednosti vrednostnega bona) pa se vrne na TRR kupca.
Promocijski boni niso izplačljivi v gotovini v primeru celotnega ali delnega vračila naročenih artiklov. Nadaljnje, nekateri promocijski boni so veljavni le določeno časovno obdobje v času oglaševalske kampanje.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. Pogoji reklamacije ali vračila paketa zaradi napake pri dostavi ali poškodovanega blaga so navedeni pod poglavjem reklamacije in vračila.

Reklamacije in vračila

Vsi odpremljeni izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani brez poškodb. Izdelki so skrbno zapakirani v škatlo za dostavo, v originalni embalaži, da bi do uporabnika (kupca) prišli nepoškodovani. V primeru, da v dostavljenem paketu izdelki količinsko ne ustrezajo (dobavljena količina in količina navedena na dobavnici se ne ujemata), je kupec dolžan to sporočiti ponudniku na elektronski naslov urednistvo@longboard.si z izpolnjenim reklamacijskim obrazcem najkasneje v roku 3 delovnih dni po prevzemu. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Pri vseh reklamacijah in vračilih vas prosimo za natančen opis napake skupaj s fotografijami, da lahko ocenimo in korektno obdelamo vašo pritožbo in vam svetujemo glede nadaljnjih korakov kakor hitro je to mogoče.

Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga oziroma dokler kupec ne predloži dokazila o vračilu.

Prosimo upoštevajte, da se čas obdelave razlikuje, odvisno od dobavitelja in da le to povprečno traja do 6 tednov. Garancija je odvisna od posameznih pogojev proizvajalca.

Napačno dostavljeno blago
Uporabnik je dolžan ob prevzemu paketa takoj pregledati prejeto blago. Če poslani paket vsebuje napačno blago oziroma artikle, ki se razlikujejo od artiklov navedenih na dobavnici, mora kupec najkasneje v 3 delovnih dneh po prevzemu obvestiti ponudnika preko elektronskega naslova urednistvo@longboard.si ter zraven priložiti izpolnjeni reklamacijski obrazec.

Na podlagi elektronskega obvestila s priloženim izpolnjenim reklamacijskim obrazcem, spletna trgovina Longboard.si uporabniku (kupcu) v najkrajšem možnem času izdelek zamenja. Ob prejemu prvega izdelka je uporabnik dolžan napačno blago po pošti vrniti ponudniku s priloženim natisnjenim in izpolnjenim reklamacijskim obrazcem.

Fizično poškodovani izdelki
Uporabnik je dolžan ob prevzemu paketa takoj pregledati prejeto blago. Če je v dostavljenem paketu karkoli poškodovano ali razlito, mora uporabnik (kupec) takoj oziroma najkasneje v 3 delovnih dneh od prevzema o poškodbi obvestiti Pošto Slovenije in spletno trgovino Longboard.si na elektronski naslov urednistvo@longboard.si in priložiti izpolnjen reklamacijski obrazec.

Na podlagi ustreznega obvestila in če je pritožba odobrena, Longboard.si v najkrajšem možnem času zamenja izdelek ali vrne kupnino na transakcijski račun uporabnika (kupca). Ob prejemu novega izdelka je uporabnik (kupec) dolžan poslati poškodovano ali razlito blago po pošti s priloženim natisnjenim in izpolnjenim reklamacijskim obrazcem ter je hkrati dolžan sodelovati pri zapisu zapisnika o poškodbi blaga.

Reklamacija zaradi stvarnih napak
Reklamacija zaradi stvarnih ali prikritih napak je možna kadar:
– blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
– blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero uporabnik (kupec) kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
– blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene oziroma predpisane,
ko je ponudnik izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom naročenega, razen če je bil vzorec ali model prikazan le zaradi obvestila,
– če ima blago stvarno napako.

Uporabnik (kupec) mora o napaki obvestiti ponudnika preko elektronskega naslova urednistvo@longboard.si in hkrati izpolniti reklamacijski obrazec, v katerem poda natančen opis napake. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka. Če napaka ni sporna, bo ponudnik čimprej, najkasneje v roku 8 dni, ugodil zahtevek kupca. Če o napaki obstaja spor, podjetje v enakem roku poda kupcu pisen odgovor na elektronski naslov, ki ga je kupec navedel ob registraciji. Pravico do zamenjave artiklov ali vračila kupnine zaradi razloga stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Če je reklamacija odobrena, bo poškodovani ali napačno poslani artikel zamenjan. Če enakega artikla ni več na voljo, boste prejeli blago enake kakovosti in v istem cenovnem razredu, kot je bil vrnjeni artikel. Takoj ko od proizvajalca oziroma dobavitelja dobimo nadomestilo, vam bomo artikel dostavili na naše stroške.

V primeru, da proizvajalec oziroma dobavitelj zavrne pritožbo, zaradi poškodb artikla kot posledica neprimerne uporabe, vam bo artikel vrnjen in ne bo zamenjan. O tem vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času.

Izdelek z napako je kupec dolžan vrniti na naslov ponudnika Longboard Media d.o.o. skupaj s priloženim reklamacijskim obrazcem. Če je mogoče, bo ponudnik izdelek zamenjal, v nasprotnem primeru pa postopal v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Longboard.si si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

– če je neuporabnost blaga posledica nepravilnega ravnanja uporabnika
– če ni priloženega računa
– če blago ni vrnjeno v originalni embalaži
– če je uporabnik blago neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.

Garancija
Za vse izdelke predstavljene v spletni trgovini Longboard.si velja 12 mesečna garancija. Garancija vstopi v veljavo od datuma prejema blaga. Garancijo lahko uveljavite z garancijskim listom ali z računom.
V primeru vračila blaga, za katere čas garancije še ni potekel, vam izdelek zamenjamo z novim če je le to mogoče. V nasprotnem primeru, če zamenjava blaga v garanciji ni mogoča, vam v celotni povrnemo kupnino za izdelek. V takšnem primeru je kupec dolžan vrniti prvotno blago na naslov ponudnika Longboard Media d.o.o. skupaj s priloženim reklamacijskim obrazcem.

Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zasebne podatke registriranih uporabnikov v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino spletne strani Longboard.si se lahko obišče brez posredovanja ali razkritja svojih osebnih podatkov, kot so ime, naslov in elektronski naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), ki so standardna orodja v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznavo posameznih IP naslovov in vrste brskalnika, ki ga uporabnik spletne strani uporablja, kot tudi njegovo splošno aktivnost na spletu. Če na vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini, kljub registraciji ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno razkritje vaših osebnih podatkov. Podatke katere nam posredujete in razkrijete ob registraciji v naš sistem ne posredujemo tretjim osebam, razen za name potrditve veljavnosti nakupa, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik Longboard.si izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje osebnih podatko v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, Ur.l.RS št. 94/2007).

Uporabnik je hkrati odgovoren tudi za varovanje svojih osebnih podatkov tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

Ponudnik posredovane osebne podatke uporablja v raziskovalne in tržno komunikacijske namene za namene neposrednega trženja in preučevanja nakupovalnih navad. Uporabnik lahko po želji pisno ali elektronsko zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha z uporabo osebnih podatkov za zgoraj navedene namene.

Varnost

Spletna trgovina Longboard.si zagotavlja varno nakupovanje in plačevanje z načini plačila, ki ne predstavljajo tveganja.

Intelektualna lastnina

Vsa vsebina spletnega mesta Longboard.si je predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Vse pravice pridržane. Prikazano vsebino (slike, besedila, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njegove izpeljanke) ni dovoljeno kopirati v komercialne namene ali za namene distribucije. Omenjene vsebine prav tako ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. Vsebina spletnega mesta Longboard.si lahko vključuje slike, za katere si je ponudnik pridobil pravico do uporabo, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Pritožbe

Ponudnik Longboard.si si prizadeva, da po svojih najboljših močeh morebitne spore reši sporazumno in se trudi zagotoviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru kakršnih koli težav lahko uporabnik vstopi v kontakt s ponudnikom preko elektronske pošte na urednistvo@longboard.si ali s klicem na telefonsko številko +386 70 253 495. Postopek obravnave in reševanja pritožbe je zaupen.

Sprememba splošnih pogojev poslovanja

Pridržujemo si pravico do spremembe Splošnih pogojev poslovanja. O spremembah pogojev bodo registrirani uporabniki obveščeni preko elektronske pošte v kolikor so prijavljeni na e-obvestila. Uporaba naših storitev predstavlja vaše soglasje k sprememban, ki smo jih naredili.

Pogoji poslovanja veljajo od oktobra 2017 do preklica.

Ljubljana, 9. oktober 2o17
Mihael Zadravec, direktor podjetja