Kje kupiti longboard in opremo

Zaradi pomanjkanja kakovosti in raznolikosti ponudbe pri nas, longboard opremo kupujemo večinoma v tujini prek spleta. Stroški dostave iz drugega konca Evrope ali sveta so visoki in to nobenemu ne diši. Za tiste, ki se sprašujete, kje slovenski longboarderji nabavljamo longboard opremo, smo pripravili to stran, ki vam svetuje kje dobiti dobro robo po najbolj ugodni ceni z najnižjim stroškom dostave.

Mihael Zadravec, photo by Edin Šabić

Kje začeti in kaj sploh kupiti?

Če longboard kupuješ prvič, priporočamo, da prebereš članek Prvi nakup longboarda by Miha Žabkar. Njemu se gre zahvaliti za serijo člankov Longboard 101, v katerih podrobno predstavi longboard.


Spletna trgovina #1 – Blue Tomato

Blue Tomato

Poštnina: 3,90 €, brezplačno za nakup nad 40,00 €
Čas pošiljanja: 3-5 delovnih dni
Jezik: Slovenščina je na voljo (link spodaj)

Obišči spletno trgovino

Kakšna je ponudba pri Blue Tomato?

Skozi leta so pri Blue Tomato poslušali potrebe riderjev in tako svojo trgovino dodobra opremili z opremo, ki je na nivoju. Pri njih najdeš praktično vse, kar rabiš. Kar se poštnine tiče, nihče se ne more kosati z njimi, saj v Slovenijo dostavijo za 3,90 €, za nakupe nad 40 € pa je poštnina breplačna. Poleg tega podpora strankam je več, kot odlična. Npr. če so ti šuhi premajhni ali preveliki, samo pošlješ nazaj in ti jih zamenjajo, brez dodatnih stroškov, v rekordnem času. Preverjeno :)

Preberi tudi Unboxing: Cult Creator 83a longboard koleščki.

1. Longboard podvozja

Pri Blue Tomato so z longboard podvozji zelo dobro založeni. Brez pripomb. Lahko bi sicer imeli še kakšna “precision” podvozja, ampak to je že druga zgodba. Podvozja, ki so na voljo, niso neka “kitajska krama”, ampak gre za preizkušene blagovne znamke, ki jih riderji dejansko uporabljajo. Torej, lahko si ziher, da so podvozja, ki jih pri njih dobiš kakovostna in da je tvoj denar porabljen pametno.

Najbolj priporočamo Sabre podvozja, za njimi pa si sledijo Caliber, Bear, Paris, Gullwing, Madrid, Road Rider in Randal. To so podvozja, ki so v cenovnem rangu okrog 50 – 80 € (za par) in zadovoljijo večino. So odlična ne glede na to ali si začetnik ali pa želiš zamenjati staro podvozje z nečim boljšim.

Za tiste, ki iščete visoko kakvostno podvozje in ste pripravljeni odšteti več keša vam je na voljo Sabre CF 180mm podvozje, za slalomaše pa SurfRodz TKP Indeez 159mm.

Podvozja, ki imajo ceno na kos pod 25 € so primerna za kruzanje in karvanje po blagih klancih.

Blue Tomato ponuja nakup podvozij “na kos” pa tako lahko podvozja kombiniraš (npr. različni kot spredaj in zadaj). Za komplet torej potrebuješ 2 kosa oz. en par.

150
Top izbiraNatančno izdelano, okretno in lahko podvozje. Top zadeva.
Sabre CF190 Forged Hollow
€ 39,95 / kos

150
PriporočamoOdlično freeride in downhill longboard podvozje (RKP)
Caliber 184mm 50 White Gold
€ 31,95 / kos

Več o podvozjih si lahko prebereš v teh člankih:

2. Longboard koleščka

Blue Tomato premore več kot 140 longboard koleščkov s katerimi lahko zadovoljiš vsak stil furanja. Od poceni koleščkov za kruzanje, do dowhnill valerjev za dober oprijem in freeride koleščkov za neslišne stand-up slajde. Med znamkami, ki izstopajo so Cult Wheels, Orangatang, Sector9, These, Blood Orange, Arbor in Road Rider. Domača ekipa prisega na Cult koleščka med katerimi za freeride najbolj priporočamo Creator ali Cerebrum / Centrifuge, za downhill in gripanje ovinkov pa Cult Traction Beam.

150
FreerideOdlični za freeride in učenje, zanesljiv in smooth slide
Cult Creator 83a 72mm
€ 53,95 / komplet

150
DownhillOdličnen oprijem za downhill, hitri in trpežni
Cult Traction Beam 72mm 77A
€ 59,95 / komplet

Več o koleščkih preberi v članku: Longboard 101, 9. del – Koleščka

3. Longboard kompleti in deske

Trenutno je ponudba posameznih desk (deck only) pri Blue Tomato nekoliko pusta ampak v dodajanju so nove znamke in modeli. Pri longboard kompletih je situacija precej boljša in ponudbe je več. Tako lahko dobiš dober poceni kruzer ali pa nekoliko dražji komplet za konkreten downhill in freeride. Preverjeno dobre deske / kompleti so Lush Longboards, Rayne, Bustin, Sector9, Arbor, Landyachtz, Loaded, Riviera in Madrid. Ostali longboardi, ki so na voljo so tudi odlična izbira za kruzanje.

150
Downhill & Freeride3d konkava in kick-tail, nastavljiva medosna. Bomba za freeride in downhill.
Loaded Cantellated Tesseract
€ 354,95

150
Komplet za kruzanjeRiviera deska s Paris podvozji in Divine koleščki. Odlično za kruzanje in karvanje.
Riviera Quivers Complete
€ 199,95

Več o longboard deskah lahko izveš v teh člankih:

4. Zaščitna oprema

Za razliko od nekaterih štacun se pri Blue Tomato zavedajo, da je varnost pomebna in so poskrbeli, da imajo na voljo prav vse, kar potrebuješ od zaščitne opreme. Čelade, slide rokavice, kolenčniki, komolčniki, želve (back protector) za mlade in stare :) Pri Longboard Magazinu nam je promocija varnosti prioriteta, zato Blue Tomato pohvalimo za izbiro kakovostne opreme priznanih proizvajalcov. Tukaj nimamo kaj izpostaviti, vse kar je na voljo je v redu, cena pa igra precejšnjo vlogo – za zaščito se vedno splača odšteti nekaj več denarja.

150
Obvezna opremaLahka in varna skate čelada. Cenovno ugodna in obvezen del opreme.
TSG Skate čelada
€ 39,95

150
Downhill čeladaFull-face longboard čelada za tiste, ki od sebe pričakujejo nekaj več :)
TSG Pass full-face
€ 249,95

To še posebej velja pri izbiri čelade in kolenčnikov, dokler pri rokavicah pazimo, da so usnjene, saj te zdržijo veliko dlje. Za tiste, ki se bojijo malo zašvicati v roke ali pa ne podpirajo uporabe usnja so na voljo tudi rokavice iz blaga.

150
Slide rokaviceTrpežne slide rokavice z velikimi ergonomskimi ploščki. Brez nadležnih šivov.
Sector 9 Driver II
€ 69,95

150
Top kolenčnikiSpominska pena za večje udobje in snemljiva plastika. Preizkušeno dobri ščitniki.
TSG Force III
€ 99,95

Več o zaščitni opremi lahko preberš tudi v članku Zaščitna oprema za longboard.

Stran še dopolnjujemo.

© 2019 Longboard Magazine Slovenija
LONGBOARD MAGAZINE
SLOVENIJA

Kontakt

Longboard Magazine Slovenija
urednistvo@longboard.si
+386 70 253 495

OR
PRIDUŽI SE NAM!
Živjo! Logboard Magazin Slovenija je več, kot samo spletna stran. Mi smo ekipa in prijatelji, mi smo slovenska longboard scena :) Pri nas je dobrodošel vsak in tako tudi ti. Pridruži se nam! Se vidimo!
{subscription-facebook}
{subscription-google}